Det här kan du göra när du loggat in

Boka, omboka eller avboka en tid

Passar inte tiden? Genom att logga in på 1177.se kan du till exempel boka, omboka eller avboka en tid.

Innehåll - Boka, omboka eller avboka en tid

Visa innehåll som:
 • Logga in och boka tid för ordinerad provtagning

  Ska du lämna ett blodprov? Logga in och boka din tid själv.

 • Så gör du för att boka, omboka eller avboka en tid

  Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. Du kan också se dina bokade tider samlade i en lista.

 • Sms-påminnelse inför din bokade tid

  Du kan få påminnelser om din bokade tid i hälso- och sjukvården och Folktandvården via sms. Det är smidigt och minskar risken för att du ska missa en bokad tid.

 • Boka tid

  Du kan själv boka tid hos de flesta mottagningar genom att logga in. Du kan också ringa till din mottagning och boka tid.

 • Om du behöver avboka eller ändra din tid

  Kontakta mottagningen så snart som möjligt om du behöver avboka eller ändra din tid. Om du har en bokad tid på en mottagning kan du i många fall själv av- eller omboka tiden via nätet. I e-tjänsten av- och omboka tid, när du har loggat in, ser du vilken tid du har bokat.

Mer på 1177.se

Sök vård på rätt mottagning

Det finns många olika slags mottagningar där du kan söka vård. Här beskrivs olika slags vårdmottagningar.

Välja vårdmottagning

Du kan själv välja vilken vårdcentral eller vårdmottagning du vill gå till när du behöver öppenvård. Du kan välja att tillhöra en vårdcentral. Det kallas att lista sig. Vissa mottagningar kräver en remiss. Ibland kan du skriva en egen vårdbegäran för att boka tid på en mottagning.

Vård i en annan region

Du kan söka öppenvård över hela landet. Men varje region har sina egna bestämmelser som gäller i den regionen, till exempel om du behöver remiss eller inte.

Till toppen av sidan