Bra Liv Rydaholm vårdcentral

Dahlgrens väg, Rydaholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Dahlgrens väg, Rydaholm
Län, kommun:
Jönköpings län, Värnamo
Postadress:
Rydaholm vårdcentral, Dahlgrens väg, 331 76 Rydaholm

Rydaholms vårdcentral är en stabil enhet inom Region Jönköpings län. Vi har fast personal; läkare, distriktssköterskor, vårdadministratör, undersköterskor, sjukgymnast, kurator, psykolog och arbetsterapeut. Vi är en stabil arbetsgrupp sedan många år. Vi erbjuder trygghet och kontinuitet. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Du kan ringa dygnet runt. När vårdcentralen är stängd kopplas du automatiskt till en jourmottagning. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

Från att Bra Liv Rydaholm vårdcentral har stängt och fram till klockan 17:00 är du välkommen att kontakta Bra Liv Vråen vårdcentral vid behov.

Driftsform: Region

Välkommen att kontakta Bra Liv Rydaholm vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-244 17 50. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

 • Här kan du söka vård digitalt eller ställa administrativa frågor till oss. Du får svara på frågor om dina symtom och får antingen råd om vad du kan göra själv eller chatta med vårdpersonal. Vid behov kan chatten övergå till ett videosamtal, röstsamtal eller att du får ett bokat besök. Du kan söka vård både för dig själv och som vårdnadshavare för barn från 1 år och fram till att barnet fyller 13 år.

  Du kan påbörja ditt ärende och svara på de förberedande frågorna när som helst under dygnet. Chatten med vårdcentralen är öppen vardagar klockan 08:00-16:30.

  1177 direkt - Bra Liv Rydaholm vårdcentral

  Läs mer om 1177 direkt

 • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

  Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

  Läs mer om Bra Liv nära   

  Bra Liv nära - boka tid

 • Telefontid måndag-fredag 8.30–9.00.

  Till oss kan du vända dig med eller utan en remiss.

  Vi hjälper dig till en väl fungerande vardag efter sjukdom eller skada, eller om du har ett medfött funktionshinder. Vi arbetar också förebyggande för att förhindra ohälsa.

  Hos arbetsterapeuten kan du få hjälp med:

  • Arbetsterapeuten kan du få hjälp med handskador, frakturer, ledbesvär och övriga problem med händer och fingrar. Träningsprogram, ergonomiska råd, behandling och uppföljning. Vid behov tillverkas eller provas färdiga ortoser (stödförband) ut, för att ge stöd vid olika problem i händer och fingrar.
  • Arbetsterapeut ingår i minnesteamet som vid behov gör demensutredningar och uppföljningar av tidigare demensutredningar. Upplever du eller din anhörig att ditt minne börjar svikta så hör av dig.
 • Telefontid måndag-fredag 8.00 –13.00

  Till oss kan du vända dig för rådgivning om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom och allergi. Vi kontrollerar även din lungfunktion.

   

 • Tidsbeställning och rådgivning 8.00 - 13.00

  Vi ger dig råd och information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

  Du som har diabetes kan få remiss till fotvårdsterapeut.

 • Telefontid måndag–torsdag 8.00–16.00 och fredag 8.00–13.00

  Distriktsläkare är specialister i allmänmedicin och har bred kunskap om sjukdomar. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov kan vi remittera till andra specialister på sjukhuset.

 • Telefontid måndag till torsdag 8.00–16.00 samt fredag 8.00–13.00

  Öppen mottagning måndag till torsdag 8.00–16.00 och fredag 8.00–13.00.
  För bland annat såromläggning och blodtryckstagning.

  Vi ger dig råd och hjälp när det gäller din egen eller anhörigas hälsa och vård, antingen via telefon eller vid besök på vårdcentralen.

 • Provtagning på vårdcentralen endast bokade tider.

  Du kan boka din tid på något av följande sätt:

  Telefontid: Måndag-fredag mellan 11 - 12

 • Telefontid måndag-fredag 8.00–12.00

  Till oss kan du vända dig om du vill ha råd och inspiration för att komma igång i fysisk aktivitet. Vi kan hjälpa dig att analysera orsaken till dina problem. Tillsammans planerar vi eventuell behandling eller andra åtgärder. Till oss kommer hela du, inte bara en kroppsdel.

  Du kan kontakta oss exempel vid

  • Smärtor från muskler och leder i rygg, nacke och övriga kroppen
  • Rehabilitering efter skador
  • Stroke och andra neurologiska sjukdomar
  • Huvudvärk, migrän och yrsel
  • Stressrelaterade symtom
  • Andningsrelaterade symtom

   

  Till oss kan du vända dig med eller utan en remiss.

 • Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen.
  Telefonnummer 020-840000
  Mån-tor 09:00-20:00
  Fre 09:00-16:00

  Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för mer information om hjälp med tobaksavvänjning.

 • Värnamo Hälsocenter ingår i ett samarbete med vårdcentralerna i Värnamo kommun.

  Värnamo Hälsocenter erbjuder dig stöd till att förändra dina vanor och din hälsa inom områdena: mat, motion, sömn, mental återhämtning och hälsosamtal.

  Hit kommer du på eget initiativ alternativt efter rekommendation av din vårdcentral eller andra samhällsaktörer eller företag i kommunen. Efter ett bokat inledande motiverande samtal där dina behov kartläggs följs deltagande i olika aktiviteter inom Hälsocenter.

  Fysisk aktivitet på recept, FaR.

  Vi arbetar även som FaR mottagare och är du intresserad kan du komma till oss i en period av sex månader, en gång. Din remiss skrivs utav av din vårdcentral.
  Det innebär att du får ett recept på en fysisk aktivitet från din vårdcentral, som är anpassad efter dina behov och förutsättningar.
  Tillsammans hittar vi det som passar just dig.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

Vårdcentralen har endast öppet helgfria dagar. När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Till toppen av sidan