Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral, Jönköping

Hälsans vårdcentrum, Fabriksgatan 17, Jönköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–17.00
Tisdag07.30–17.00
Onsdag07.30–17.00
Torsdag07.30–17.00
Fredag07.30–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.45–15.30Provtagning
Måndag08.00–17.00Vårdcentralen
Tisdag07.45–15.30Provtagning
Tisdag08.00–17.00Vårdcentralen
Onsdag07.45–15.30Provtagning
Onsdag08.00–17.00Vårdcentralen
Torsdag07.45–15.30Provtagning
Torsdag08.00–17.00Vårdcentralen
Fredag07.45–15.30Provtagning
Fredag08.00–17.00Vårdcentralen
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Hälsans vårdcentrum, Fabriksgatan 17, Jönköping
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral, Fabriksgatan 17, 551 85 Jönköping

Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral tillhör Vårdcentralerna Bra Liv, som är en del av Region Jönköpings län. Din hälsa är vår vinst. Vårdcentralen är komplett med personal som har lång erfarenhet och bred kompetens.


Till oss är alla välkomna. Var du än bor i länet kan du välja Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral som din vårdcentral.


Vi tycker det är viktigt att vi är tillgängliga för att kunna ge dig hälso- och sjukvård anpassad efter dina behov och att du ska få träffa samma läkare/vårdgivare vid varje besök och vill göra vårt bästa för din hälsa. På vårdcentralen arbetar vi även förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.


På Hälsans vårdcentrum finns flera mottagningar. Det finns även provtagning med laboratorium, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning samt apotek.

Du kan ringa till oss på 010-242 58 00 för att boka en tid för besök eller få råd om vård. Rådgivning kan du också få dygnet runt genom att ringa 1177. Du kan även kontakta mottagningen genom att "Logga in". Då kan du kommunicera med vården på ett säkert sätt och när som helst på dygnet, utföra tjänster som exempelvis förnya recept eller beställa tid för besök till oss.

Driftsform: Region

Välkommen att kontakta Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-242 58 00. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

 • Här kan du söka vård digitalt eller ställa administrativa frågor till oss. Du får svara på frågor om dina symtom och får antingen råd om vad du kan göra själv eller chatta med vårdpersonal. Vid behov kan chatten övergå till ett videosamtal, röstsamtal eller att du får ett bokat besök. Du kan söka vård både för dig själv och som vårdnadshavare för barn från 1 år och fram till att barnet fyller 13 år.

  Du kan påbörja ditt ärende och svara på de förberedande frågorna när som helst under dygnet. Chatten med vårdcentralen är öppen vardagar klockan 08:00-16:30.

  1177 direkt - Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral, Jönköping

  Läs mer om 1177 direkt

 • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

  Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

  Läs mer om Bra Liv nära

 • Vi hjälper dig till en väl fungerande vardag efter sjukdom, skada eller om du har ett medfött funktionshinder. Vi arbetar också förebyggande för att förhindra ohälsa.

  Tillsammans med dig utreder och planerar vi vilken behandling, träning eller annat stöd du behöver. Målet är att du så tillfredsställande som möjligt ska klara din personliga vård och ditt boende, kunna gå i skolan eller arbeta samt ha en aktiv fritid.

  Rehabiliteringen innebär att ta till vara och träna både fysiska och psykiska funktioner samt färdigheter.

 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Till oss kan du vända dig för rådgivning om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och allergi. Vi kontrollerar även din lungfunktion.

  I vår astma-/KOL-skola får du lära dig hur du kan hantera din astma och kroniska obstruktiva lungsjukdom (KOL). Du får råd och tips kring medicineringen.

 • Telefontid måndag - fredag 7.30-17.00

  Vi har mottagning måndagar, onsdagar och fredagar. Vi samarbetar med övriga yrkeskategorier på vårdcentralen.

  Vi ger dig råd, information och följer upp din diabetes.

 • Telefontid måndag - fredag 7.30-17.00

  Distriktsläkaren diagnostiserar och behandlar sjukdomar och skador som i första hand inte kräver sjukhusets resurser. Du kan även få hjälp med remiss till specialistvård och rehabilitering.

 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Vi ger dig råd och hjälp när det gäller din egen eller anhörigas hälsa och vård, antingen via telefon eller vid besök på mottagningen.

  Vi har även

  • Infektionsmottagning - Vid lättare infektioner, som exempelvis urinvägsinfektioner, halsont eller om du har en vaxpropp är det inte säkert att du behöver träffa en läkare. Du kan istället få hjälp på vår tidsbeställda mottagning för infektioner.
   - OBS! Gäller inte barn under 7 år, inte heller kvinnor under 15 år med urinvägsbesvär.
  • Demensutredning - Utredning av misstänkt demenssjukdom i samarbete med läkare.
  • Inkontinenssjuksköterska - Inkontinenssjuksköterskan gör utredning, provar ut hjälpmedel och ger dig råd vid problem med inkontinens.
  • Sårmottagning - Hos oss kan du få behandling för svårläkta sår av specialutbildad personal.
 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Vi ger råd och tips om behandlingsåtgärder och möjligheter till egenvård vid högt blodtryck, höga kolesterolvärden och hjärtsvikt.

  Vårt arbete går ut på att hjälpa dig att förändra din livsstil och följa upp din sjukdom med regelbundna kontroller. Det är viktigt att du själv kan styra behandlingen och hantera de symtom som uppkommer.

  Vi hjälper även till vid insättning och justering av vissa läkemedel efter samråd med ansvarig läkare.

 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Vi ger råd och stöd till en sund och hälsobefrämjande livsstil. Vi använder "hälsokurvan".

 • Boka tid via e-tjänsten "Boka tid" eller ring 010-242 64 42.

 • Vi utför bedömning av psykisk ohälsa, konsultationer, rådgivning och olika typer av korttidsinriktade psykosociala behandlingar. Första kontakten leder ibland till hänvisning eller remiss till annan verksamhet.

  Du behöver ingen remiss till oss utan kan själv boka in ett första bedömningssamtal via vår app Bra Liv nära, vilket innebär ett videolänksamtal upp till 20 minuter. Har du inte möjlighet att använda appen, ring 010-242 58 00, knappval 3, så får du hjälp av sjuksköterska att komma i kontakt med oss.

 • Rehabkoordinatorn är en resurs på vårdcentralen för patienter som är i riskzonen att bli sjukskrivna eller är sjukskrivna, i syfte att underlätta för patienten att återgå i arbete/arbetssökande eller vara kvar i arbete.

  Rehabkoordinatorn arbetar nära din läkare och övrig personal på vårdcentralen samt samarbetar med Försäkringskassan, arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och vid behov även med Socialtjänsten.

  Rehabkoordinatorn tar inga kontakter med andra utan ditt samtycke. Avsikten är att stödja dig och att du ska känna dig trygg med vad som händer.

  För dig som patient kan rehabkoordinatorn

  • Vara ett stöd och coacha dig bland annat i kontakten med Försäkringskassan/Arbetsförmedlingen och/eller arbetsgivare.
  • Vid behov ha kartläggande rehabiliteringsmöte/ telefonsamtal med dig för att bland annat följa upp din sjukskrivnings- och rehabiliteringsplan.
  • Kartlägga ditt rehabiliteringsbehov i samverkan med teamet på din vårdcentral.
  • Initiera tidiga insatser med arbetsgivare/ Arbetsförmedlingen i samråd med din läkare och efter samtycke från dig.

  För en bedömning om din sjukskrivning behöver förlängas ska du kontakta vårdcentralen i god tid innan. Du ringer då i första hand till våra rådgivningssköterskor för bokning av läkarbesök, 010-242 58 00.

 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Vi vaccinerar samt ger dig råd och information inför resa.

  För att vi ska kunna bedöma vilket/vilka vaccin du behöver ber vi dig fylla i ett frågeformulär inför vaccinationen.

  Frågeformuläret kan skrivas ut, hämtas på vårdcentralen eller skickas hem till dig. För att skriva ut frågeformuläret klicka på länken nedan.
  Frågeformulär inför vaccination

  Svara på frågorna och skicka eller lämna in formuläret till vårdcentralen.

 • Återbud: Ring 010-242 58 50 för att lämna återbud.

  Vi är till för patienter som är listade både på Bra Liv Hälsan 1 vårdcentral och Bra Liv Hälsan 2 vårdcentral.

  Du behöver ingen remiss för att kontakta oss!

  Vi hjälper dig att hitta orsaken till dina problem. Tillsammans planerar vi eventuell träning, behandling eller andra åtgärder.

  Kontakta sjukgymnasterna när du behöver hjälp med:

  • Besvär ifrån rygg, nacke eller axlar.
  • Problem från andra leder eller muskler.
  • Rehabilitering efter skador, stroke eller annan sjukdom.
  • Huvudvärk, migrän eller yrsel.
  • Stressrelaterade symtom.
  • Andningsrelaterade symtom.
  • Inkontinens.
  • Balansproblem.
  • Ergonomisk rådgivning.
  • Träningsråd.

  Vi gör en grundlig sjukgymnastisk undersökning och bedömning. Därefter lägger vi gemensamt upp en behandlingsplan bestående av till exempel manuella behandlingar, akupunktur, anpassad träning och/eller råd om hur du själv kan hantera dina besvär.

  Sjukgymnasterna på vårdcentralen är vidareutbildade inom OMT (ortopedisk manuell terapi), OMI (ortopedisk medicin), McKenzie, neurologi, avslappning, stresshantering, idrottsmedicin, träning, akupunktur med mera.

  Stötvågsbehandling

  Vi har tillgång till stötvågsbehandling. Det kan vara en effektiv behandling vid långdragna muskelsenskador till exempel hopparknä, hälsporre och tennisarmbåge.

  Gruppbehandling/undervisning

   

 • Telefontid måndag-fredag 7.30-17.00

  Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen.
  Telefonnummer 020-840000
  Mån-tor 09:00-20:00
  Fre 09:00-16:00

  Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för mer information om hjälp med tobaksavvänjning.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

Vårdcentralen har endast öppet helgfria dagar. När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Till toppen av sidan