Bra Liv Gislaved vårdcentral

Norra Långgatan 25, Gislaved

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-244 20 15
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00
   Öppettider
   • Mån - Fre07:45 - 16:00 provtagning
   • Mån - Fre07:45 - 17:00 Vårdcentralen

   Besöksadress:
   Norra Långgatan 25, Gislaved
   Län, kommun:
   Jönköpings län, Gislaved
   Postadress:
   Box 134, 332 23 Gislaved

   Bra Liv Gislaved vårdcentral erbjuder dig vård när du behöver det. Hos oss finns läkar- och distriktssköterskemottagning, diabetes-, astma- och resevaccinations mottagning, sjukgymnastik, arbetsterapi, fotvård, kurator och livsstilsprogram individuellt och i grupp. Vi har även läkarmottagning i Hestra vissa tider. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning. Välkommen till Bra Liv Gislaved vårdcentral - nära dig!

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

   Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

   När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via närakuternas e-tjänster.

   Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

   Publicerad: 2021-01-11

   För aktuell information från Region Jönköpings län om covid-19-vaccination, drop-in och tidsbokning, var god läs på 1177.se
   Vaccination mot covid-19, 1177 Vårdguiden

   Välkommen att kontakta Bra Liv Gislaved vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-244 20 15. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

   • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

    Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

    Läs mer om Bra Liv nära

   • Besöksadress: Mogatan 7 A, Hestra

    Telefontid: Måndag och tisdag 08:00-15:30.

    För sjukvårdsrådgivning ring 1177 eller kontakta Bra Liv Gislaved vårdcentral, 010-244 20 15.

    Mottagningstider distriktsläkarmottagningen:

    • Måndag  8:00-12:00 och 13:00-15:30
    • Tisdag    08:00-12:00 och 13:00-15:30

    Boka alltid tid för besök.

    Mottagning efter tidsbokning.

   • Telefontid: Onsdag 08:00-09:00, torsdag 09:00-09:45, fredag 08:00-09:00

    Arbetsterapin hjälper dig som på grund av skada, sjukdom eller medfödd funktionsnedsättning har svårigheter att klara ditt dagliga liv. Arbetsterapin arbetar också förebyggande för att förhindra ohälsa.
    Hos arbetsterapeuten kan du få hjälp med handskador, frakturer, ledbesvär och övriga problem med händer och fingrar, träningsprogram, ergonomiska råd, behandling och uppföljning. Vid behov tillverkas eller provas färdiga ortoser (stödförband) ut, för att ge stöd vid olika problem i händer och fingrar.

   • Telefontid måndag-fredag 08:00-16:30

    Vi utför lungfunktionskontroller.

   • Telefontid måndag-fredag 08:00-16:30

    Våra specialistutbildade diabetessköterskor hjälper och stöttar dig att behandla din diabetes med rådgivning och information kring kost, motion, läkemedel och lämpliga hjälpmedel. På mottagningen ges regelbundna kontroller och vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel. Du som har diabetes kan få remiss till fotvårdsterapeuten på Bra Liv Gislaved vårdcentral.

    Vi registrerar dina besök i Nationella Diabetesregistret (NDR) som är ett kvalitetsregister som används för att utveckla och säkra diabetesvårdens kvalitet.

    Du kan söka mer information om diabetes på 1177.se.

   • Telefontid, måndag-fredag klockan 7:00-17:00

    Distriktsläkarmottagningen erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

   • Telefontid, måndag-fredag klockan 7:00-17:00

    Våra specialistutbildade sjuksköterskor ger dig råd och stöd när det gäller din hälsa, både via telefon eller vid besök hos oss. Distriktssköterskan utför vissa behandlingar och bedömningar.

   • Telefontid tisdag, onsdag och torsdag 8:00-16:00

    Fotvården erbjuder medicinsk fotvård till patienter med kroniska sjukdomar som till exempel diabetes, reumatism och psoriasis på remiss av läkare.

   • Telefontid måndag-fredag 06:00-17:00

    Till sjukgymnastiken kommer du som behöver anpassad träning och behandling på grund av sjukdom, skador eller smärta. Det kan vara smärtor i muskler, leder, rygg, nacke och övriga kroppen, rehabilitering, stroke, neurologiska sjukdomar, huvudvärk, migrän, yrsel, stressrelaterade symtom, andningsrelaterade besvär eller inkontinens. Tillsammans med dig bedömer och planerar vi din behandling och åtgärder. Ger information, råd och stöd om god egenvård. Utarbetar vård- och rehabiliteringsplaner.

    Välkommen att söka, med eller utan remiss.

   • För kvinnor med besvär av urinläckage eller trängningar. Boka tid för besök eller ring för rådgivning. Remiss behövs inte.

    010-244 20 15 - Distriktssköterska
    Telefontid måndag-fredag 07:00-17:00

    010-244 21 30 - Barnmorska
    Telefontid måndag-fredag 07:45-12:00

    • Covid-19 - boka tid via appen Bra Liv nära, eller ring 010-244 20 15
     Endast för personal inom hälso- och sjukvård och äldreomsorg eller på medicinsk indikation av läkare. Lämna prov för covid-19
    • Övrig provtagning - boka tid via etjänster "Boka tid" ovan.
   • Psykosociala enheten är ditt stöd i hantering och bearbetning av svårigheter och problem i livet som påverkar din livskvalité. Det kan vara kriser, stress, psykosomatiska reaktioner, nedstämdhet eller ångest. Vi kan hjälpa till genom samtal, konsultation eller om du behöver remiss till specialist. Mottagningen finns på Bra Liv Anderstorp vårdcentral. 

   • Att få stöd av en tobaksavvänjare är kostnadsfritt.

    Det är aldrig för sent att sluta röka. Kroppen börjar återhämta sig nästan omedelbart när du gör ett rökstopp. Det viktigaste för dig som planerar att sluta röka, är att du själv verkligen vill.

    Läs mer om att sluta röka på 1177 Vårdguiden

   • Du kan kontakta oss via telefon för vaccination mot TBE och resevaccination.

    Vaccination mot covid-19 kan du boka tid via appen Bra Liv nära.

    Läs mer om vaccinationer:

    Vad kostar det?
    Vaccination på vårdcentralen kostar 250 kr + kostnad för vaccinet. Kostnaden för vaccination ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård.

    Vaccination mot covid-19 är gratis. 

   • Telefontid måndag - fredag klockan 10-12

    Välkommen till äldresköterska på Bra Liv Gislaved vårdcentral.
    En trygg vård för dig som är 75 år eller äldre

    Vi erbjuder en trygg och fast vårdkontakt, direktkontakt med sjuksköterska via telefon och en fast läkarkontakt.

   Till toppen av sidan