Barnmorskemottagningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Entré 1, Huvudentré Mälarsjukhuset 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.30
Tisdag07.30–16.30
Onsdag07.30–16.30
Torsdag07.30–16.30
Fredag07.30–13.30
LördagStängt
SöndagStängt
Drop-in-tider
Måndag
15.00–16.00
Tisdag
08.00–09.00
Onsdag
Ingen drop-in
Torsdag
15.00–16.00
Fredag
08.00–09.00
Lördag
Ingen drop-in
Söndag
Ingen drop-in

Besöksadress:
Entré 1, Huvudentré Mälarsjukhuset 1
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Barnmorskemottagningen Mälarsj, 631 88 Eskilstuna

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lämpliga busslinjer för att ta sig hit är Stadstrafik linje 4 och 30/31 (Servicelinjen) till hållplats Mälarsjukhuset vid huvudentrén.

Landsbygdslinjerna 208, 220 och 820 stannar vid Mälarsjukhusets huvudentré på Kungsvägen. Stadstrafik linje 7 mot Trumtorp stannar på hållplats Mälarsjukhuset Sveavägen. På hållplatsen Mälarsjukhuset Sveavägen stannar även landsbygdslinjerna 801, 701 och 700. Använd reseplaneraren på Sormlandstrafiken.se, eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Med bil tar du avfart 133 från E20 och följer skyltning till sjukhuset.

Från Nyköping sväng av väg 53 mot Sveavägen och följ därefter skyltningen.

Hitta på plats:

Entré 1

Kungsvägen 42

Målpunkt G

Plan 6

Publicerad: 2020-07-21

Vi erbjuder några korta informationsfilmer. I dagsläget har vi flera kapitel om profylax, amning, praktisk information inför ditt besök på förlossningen, smärtstillande, samt en serie med information från vår fysioterapeut.

Publicerad: 2024-02-12

Vi utökar den digitala verksamheten vilket innebär att vi skickar allt mer information via 1177, du behöver se till att du har uppdaterat dina uppgifter i 1177. 

Publicerad: 2024-02-12

Att vara gravid och bli förälder är en stor omställning. Med en digital föreläsning erbjuder vi information om födander, första tiden på BB och nyföddhetsavdelningen.

Datum 2024:

7 mars

11 april

16 maj

Fler datum kommer.

Anmälan: Behövs ej. Klickan på länken som kommer att finnas på våran instagram.

Instagram: barnmorskemottagningen_mse & forlossningen_eskilstuna. In och följ!

Plats: Online via Teams

Publicerad: 2024-02-12

Vi har i dagsläget föräldragrupper för FUR (Föda Utan Rädsla). Du kan anmäla dig hos din barnmorska och i första hand gäller det förstföderskor men även patienter med förlossningsrädsla. Prata gärna med din barnmorska så berättar vi mer och hjälper dig att få en plats.

På Barnmorskemottagningen arbetar barnmorskor, undersköterskor, medicinsk sekreterare, läkare, fysioterapeut, psykolog.

Barnmorskor från mottagningen arbetar också på familjecentralen i City, Skiftinge, Strängnäs, Tomaskyrkan och Torshälla.

Mottagningen är HBTQ certifierad.

Driftsform: Region

Du är välkommen att boka tid för besök hos oss för preventivmedelsrådgivning, gynekologiskt cellprov, om du är gravid eller om du har frågor om graviditet. 

 

 • Du som väntar barn har möjlighet att komma på regelbundna besök hos en barnmorska. Här kan du läsa mer om vad som händer under graviditeten. Du kan bland annat läsa om hälsa, undersökningar, besvär och vad som händer i livmodern vecka för vecka.

  Inom region Sörmland erbjuds du cirka tio besök. Exakt hur många det blir och hur de fördelas bestäms av dig och din barnmorska utifrån hur du mår. Läs vidare vad som händer hos barnmorskan i Sörmland.

  Vår föräldraförberedande verksamhet är förnärvarande inställd. Ta gärna del av våra föräldraförberedande informationsfilmer

  För dig som inte talar svenska erbjuder vi information och föräldragrupper på flera olika språk. Fråga din barnmorska så hjälper hen dig.

 • I Region Sörmland erbjuder vi ett ultraljud i kombination med blodprov till dig som fyllt 35 år då du blev gravid. Metoden kallas Kombinerat ultraljud och blodprov – KUB och kan bara utföras mellan graviditetsvecka 11+0 och 13+6.

  Om du har haft ett tidigare foster med en missbildning eller genetisk avvikelse erbjuder vi ett läkarsamtal med rådgivning om vilken fosterdiagnostik som kan erbjudas under nuvarande graviditet. Ibland kan detta innebära ett tidigt ultraljud, och ibland genetiska tester.

  Läs mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten. 

  Fosterdiagnostik utförs på Specialistmödravårdsmottagningen Mälarsjukhuset.

 • Förlossningsrädsla är inte ovanligt. Därför arbetar här så kallade aurorabarnmorskor som är specialutbildade inom förlossningsrädsla. Om du skulle behöva stöd finns de här för dig under graviditet och förlossning.

  Vi vill att du ska känna dig trygg när du föder barn. Som föderska ska du kunna tro på din egen förmåga att föda. Många som är rädda inför förlossningen blir lugnare efter att de fått prata om sin oro. Prata med din barnmorska så hjälper hen dig. Läs mer om förlossningsrädsla

 • Om du vill prata om eller ha hjälp med graviditetsrelaterad bäckensmärta, ryggsmärta, fysisk aktivitet, åderbråck eller liknande kan du boka tid med vår sjukgymnast eller fysioterapeut.

  Vi hjälper dig också med TENS-utprovning. Boka tiden hos din barnmorska för att få hjälp av fysioterapeut med förskrivning och utprovning av TENS-apparat.

 • Välkommen att kontakta oss gällande preventivmedel. Läs gärna på om de olika preventivmedelsmetoderna.

  Om du redan har ett preventivmedel du är nöjd med och behöver förnya ditt recept eller ta ut en spiral så är du välkommen på drop-in:

  Måndagar 15.00-16.00
  Tisdagar: 8.00-9.00
  Onsdagar: ingen drop in
  Torsdagar: 15.00-16.00
  Fredagar: 08.00-09.00

  OBS! Gäller inte byte av preventivmedel, detta behöver du boka ett enskilt besök för.

 • Bra att veta vid gynekologisk cellprovtagning:

  • Datum för senaste mens.
  • Cellprov ska inte tas om du har mens.
  • Cellprov bör inte tas tidigare än 12 veckor efter förlossning.
  • Avstå från samlag och slidpiller dygnet före provtagning.
  • Låt p-ring/östrogenring sitta kvar i slidan

  Vid frågor om, eller ombokning av gynekologisk cellprovtagning, ring på telefonnummer: 016-10 30 91

Glöm inte legitimation!

Om du ska på ett bokat besök är det viktigt att du checkar in innan du går till mottagningen. (Gäller alla bokade besök förutom cellprov).

Incheckningsterminalen hittar du innanför sjukhusets huvudentré samt vid Hiss G.

Till toppen av sidan