Graviditet

Det här händer hos barnmorskan i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Du som väntar barn har möjlighet att komma på regelbundna besök hos en barnmorska. Det är för att du och ditt väntade barn ska må så bra som möjligt under hela graviditeten. Du kan träffa din barnmorska på barnmorskemottagningar i Eskilstuna, Katrineholm eller Nyköping samt på några av våra familjecentraler.

Under en vanlig graviditet brukar det bli runt åtta till tio besök hos barnmorskan. Exakt hur många besök det blir och hur de fördelas bestäms av dig och din barnmorska utifrån hur du mår.  

Förbered dig gärna inför dina besök genom att läsa nedan. Där hittar du information om dina besök hos barnmorskan – från det första hälsosamtalet till efterkontrollen.   

Din partner är välkommen att följa med på besöken, men vid ett tillfälle vill barnmorskan träffa dig enskilt. Prata gärna med din barnmorska om det är någon undersökning som du inte vill eller känner dig tveksam till att göra. Dina besök kommer att journalföras.

Alla besök och ultraljud under graviditeten och efter förlossningen är både kostnadsfria och frivilliga. Du får betala en avgift om du uteblir från ett bokat besök som inte är avbokat senast 24 timmar innan.

Till toppen av sidan