Barnavårdscentralen T4 Hässleholm

Wendesvägen 4A, Hässleholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00Tidsbokade besök
Tisdag08.00–17.00Tidsbokade besök
Onsdag08.00–17.00Tidsbokade besök
Torsdag08.00–17.00Tidsbokade besök
Fredag08.00–15.00Tidsbokade besök
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Wendesvägen 4A, Hässleholm
Län, kommun:
Skåne län, Hässleholm
Postadress:
Barnavårdscentralen T4, 281 52 Hässleholm
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17616

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busstation är Wendesvägen 1, Hässleholm.

Entrén till Barnavårdscentralen T4

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.Vi är en del av Familjens hus Hässleholm. Här finns personal och verksamheter samlade för hela din familj genom barnmorskemottagning, öppen förskola och social rådgivning. Här erbjuds du både individuellt stöd och olika former av grupper som till exempel babycafé, föräldrautbildningar och tematräffar om bland annat olycksfall i hemmet, gränssättning och parrelationer.


Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

Driftsform: Region

 • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

 • Vi är en del av familjecentralen Familjens hus Hässleholm.

  Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

  Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:

  Familjens hus i Hässleholm

 • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

  Föräldragrupperna är inställda tills vidare.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

 • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

OBS! VI FLYTTAR!

Den 19 juni öppnar Barnavårdscentralen Vänhem i nya fräscha lokaler på T4-området. Du är välkommen att följa med! Du hittar oss i före detta T4-matsalen på Wendesvägen 4a.

BVC har förändrade öppet tider v 26-32. Måndag-onsdag 8-17 och torsdagar 8-12.30

Familjens Hus kommer att har alla verksamheterna igång(samtidighet) tisdagar kl 8-12

Familjens Hus T4 Hässleholm öppnar sin verksamhet 19 juni i nya lokaler på Wendesvägen 4a, 281 52 Hässleholm

Till toppen av sidan