Barnavårdscentralen Sjöbo

Björkvägen 3, Sjöbo

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0416-49 77 00
Öppet idag
 • 08:00 - 16:00
Telefontid idag
 • 09:00 - 09:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre09:00 - 09:30
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Björkvägen 3, Sjöbo
Län, kommun:
Skåne län, Sjöbo
Postadress:
Björkvägen 3, 275 31 Sjöbo
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17646

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Sjöbo Björkvägen.

Entré till barnavårdscentralen Sjöbo

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.

Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

 • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

  Vi erbjuder också utbildning kring barnsäkerhet, luftvägsstopp och hjärt- och lungräddning på barn.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

 • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

Till toppen av sidan