Barnavårdscentralen Sesam

Bennetsväg 8 plan 2, 213 67 Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

040-623 48 66

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Fre08:00 - 15:00

   Öppettider:

   • Mån-Fre08:00 - 15:00 Tidsbokade besök
   Besöksadress:
   Bennetsväg 8 plan 2, 213 67 Malmö
   Län, kommun:
   Skåne län, Malmö
   Postadress:
   BVC Sesam, Bennetsväg 8 plan 2, 213 67 Malmö
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17612

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Stadsbuss 35 till hållplats Bennets väg eller stadsbuss 5 till hållplats Emilstorp.

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

   • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning. 

    Läs mer om familjecentralens utbud och aktiviteter:

    Familjecentraler i Malmö

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi gör bland annat hembesök, vaccinerar och undersöker ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region