Barnavårdscentralen Planteringen

Öresundsgatan 9, Helsingborg

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

042-406 05 66

Öppet idag

 • 08:00 - 15:00

Telefontid idag

 • 09:00 - 10:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-Fre09:00 - 10:00

Öppettider:

 • Mån-Tor08:00 - 15:00
 • Fre08:00 - 12:30
Besöksadress:
Öresundsgatan 9, Helsingborg
Län, kommun:
Skåne län, Helsingborg
Postadress:
BVC Planteringen, Öresundsgatan 9, 252 28 Helsingborg
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17599

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan åka stadsbuss 1 till hållplats Wienergatan eller stadsbuss 2 till hållplats Öresundsgatan.

 • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

 • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

  Läs mer om familjecentralens utbud och aktiviteter:

  Familjecentralen Kompassen

   

 • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa. Vi är en del av Familjecentralen Kompassen. Här finns personal och verksamheter för hela din familj, till exempel öppen förskola och social rådgivning. All vår personal är utbildad i HBTQ-frågor.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region