Barnavårdscentralen Östermalm

Södra Kaserngatan 19, Kristianstad

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
044-309 00 50
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 09:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00

   Besöksadress:
   Södra Kaserngatan 19, Kristianstad
   Län, kommun:
   Skåne län, Kristianstad
   Postadress:
   Södra Kaserngatan 19, 291 53 Kristianstad
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17619

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats är Kristianstad Hästtorget.

   Hitta på plats:

   Vi finns på entréplan.

   Entré till barnavårdscentralen Östermalm

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.

   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.


   Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

    Vi har en egen barnläkare som arbetar både med barnhälsovårdens undersökningar och som finns tillgänglig om ditt barn skulle bli sjukt. Både läkaren och vår BVC-sköterska har dessutom särskild kunskap kring förtidigt födda, prematura, barn.

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   Till toppen av sidan