Barnavårdscentralen Norra Fäladen

Fäladstorget 2, Lund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
046-275 21 30
Öppet idag
 • 08:00 - 15:00Tidsbokade besök
Telefontid idag
 • 08:00 - 15:00Röstbrevlåda

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 15:00 Röstbrevlåda
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 15:00 Tidsbokade besök

Besöksadress:
Fäladstorget 2, Lund
Län, kommun:
Skåne län, Lund
Postadress:
BVC Norra Fäladen, Fäladstorget 4, 226 58 Lund
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17593

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Lund Fäladstorget.

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

 • Vi är en del av Familjecentralen Fäladsfamiljen.

  Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

  Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:

  Familjecentralen Fäladsfamiljen

 • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

  Vi erbjuder även utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) på barn. Utbildningen är kostnadsfri, tar cirka två timmar och ingen förkunskap behövs. Efter genomgången utbildning får du kursbevis. 

  Information om föräldragrupper och föräldrautbildningar finns på familjecentralens webbsida:

  Familjecentralen Fäladsfamiljen

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

 • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

Till toppen av sidan