Barnavårdscentralen Lomma

Sandstensgatan 3, Lomma

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00Prata in meddelande
Tisdag08.00–16.00Prata in meddelande
Onsdag08.00–16.00Prata in meddelande
Torsdag08.00–16.00Prata in meddelande
Fredag00.00–15.00Prata in meddelande
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Sandstensgatan 3, Lomma
Län, kommun:
Skåne län, Lomma
Postadress:
BVC Lomma, Sandstensgatan 3, 234 34 Lomma
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17547

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Till oss kan du åka buss eller tåg. Närmsta busshållplats är Lomma Busstation. Vi har också parkeringsplatser utanför vårdcentralen med P-skiva, 2 timmar.

Entré till barnavårdscentralen Lomma

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

Driftsform: Region

  • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

  • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

    Vi har särskilt anpassade föräldragrupper för dig som fått ditt första barn eller om du har barn sedan tidigare. Vi erbjuder även utbildning i hjärt- och lungräddning samt föreläsningar av dietist och barnpsykolog. Om du är nybliven förälder kan du få hjälp med träning av vår sjukgymnast.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

  • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

Till toppen av sidan