Barnavårdscentralen Linero

Linero torg 2, Lund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00Röstbrevlåda
Tisdag08.00–17.00Röstbrevlåda
Onsdag08.00–17.00Röstbrevlåda
Torsdag08.00–17.00Röstbrevlåda
Fredag08.00–17.00Röstbrevlåda
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
Måndag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Tisdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Onsdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Torsdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Fredag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Linero torg 2, Lund
Län, kommun:
Skåne län, Lund
Postadress:
BVC Linero, Linero torg 2, 224 76 Lund
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17589

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Lund Linero torg.

Entré till barnavårdscentralen Linero

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

Driftsform

Driftsform: Region

  • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

  • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

    Vi pratar olika språk och erbjuder föräldragrupper på såväl svenska som engelska. Vi arbetar i team med dietist, psykolog, sjukgymnast och arbetsterapeut och har möjlighet att bjuda in dem till våra föräldragruppsträffar.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

  • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

Till toppen av sidan