Barnavårdscentralen Klippan

Tingsgatan 22, Klippan

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0435-66 62 95
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 08:45
  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00

  Besöksadress:
  Tingsgatan 22, Klippan
  Län, kommun:
  Skåne län, Klippan
  Postadress:
  BVC Klippan, Tingsgatan 22, 264 93 Klippan
  Webbplats:
  https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17543

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Närmaste busshållplats är Klippan Åbyplan och närmaste tågstation är Klippan station.

  Entré till barnavårdscentralen Klippan

  När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


  Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


  Vi har nära kontakt med förskolor, bland annat öppen förskola på familjens hus, och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

  • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

   Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider: 

   Familjens Hus

  • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

   Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

  • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

  Till toppen av sidan