Barnavårdscentralen Familjecentralen Paletten

Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–09.00
Tisdag08.00–09.00
Onsdag08.00–09.00
Torsdag08.00–09.00
Fredag08.00–09.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Tisdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Onsdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Torsdag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Fredag
08.00–17.00
Tidsbokade besök
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp
Län, kommun:
Skåne län, Staffanstorp
Postadress:
BVC Familjecentralen Paletten, Bråhögsplatsen 2 A, 245 31 Staffanstorp
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17552

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Staffanstorp Storgatan, gå förbi vårdcentralen, mot ICA (på Bråhögsplatsen). Runda byggnaden på dess vänstra sida. BVC ligger på höger sida i slutet av byggnaden.

Hitta på plats:

När du kommer in i entrén hittar du BVC Paletten på höger sida. Bottenplan.

BVC Familjecentralen Paletten

När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.


Vi är en del av Familjecentralen Paletten Staffanstorp. Här finns verksamheter för hela familjen samlad med personal från barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.


Vår personal är utbildad inom hbtq-frågor och vi är hbtq-certifierade.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

 • Vi är en del av Familjecentralen Paletten.

  Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

  Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:

  Familjecentralen Paletten

 • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

 • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

Till toppen av sidan