Barnavårdscentralen Bunkeflo

Klagshamnsvägen 46, Bunkeflostrand

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
040-623 95 83
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 08:30
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00 Tidsbokade besök

   Besöksadress:
   Klagshamnsvägen 46, Bunkeflostrand
   Län, kommun:
   Skåne län, Malmö
   Postadress:
   Klagshamnsvägen 46, 218 37 Bunkeflostrand
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O18013

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats är Ängslätt.

   Hitta på plats:

   Vi finns i Hälsohuset på Sundsbroskolan, våningsplan 2.

   Entré till barnavårdscentralen Bunkeflo

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

    Barnvagnsgympa för föräldralediga:

    Onsdagar klockan 10.30 är det samling utanför barnavårdscentralen. Passet är utformat i samråd med sjukgymnast. Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs.

    HLR-utbildning:

    Du lär dig hur du ska göra om ett barn sätter i halsen eller drabbas av hjärtstopp. Utbildningen hålls återkommande under hösten och våren, cirka en gång i månaden. Kontakta din bvc-sköterska för mer information och anmälan.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

   Till toppen av sidan