Kvinnoklinik Umeå

Norrlands universitetssjukhus

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

090-785 91 45

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Tor08:00 - 15:30
   • Fre08:00 - 15:00

   Öppettider:

   • Mån-Tor07:30 - 16:30
   • Fre07:30 - 15:30
   Besöksadress:
   Norrlands universitetssjukhus
   Län, kommun:
   Västerbottens län, Umeå
   Postadress:
   Norrlands universitetssjukhus, 90185 Umeå

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Kvinnnoklinikens mottagning, gyn-avdelning, BB samt specialistmödravård finns i den nya vård- och behandlingsbyggnaden. Närmaste ingång är Södra entrén. Kommer du via centralhallen, följ skyltningen till målpunkt Qa. BB-hemvård finns i samma byggnad men kommer du via centralhallen, följ skyltningen till målpunkt Qb.

   Vid kvinnokliniken bedrivs utredning och behandling av kvinnors gynekologiska sjukdomar samt utredning och handläggning av såväl komplicerade som normala graviditeter och förlossningar. Kontakta oss gärna på webben, logga in i våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

   • Vi finns här för er skull. Vi strävar efter att du och ditt barn ska få en trygg start med amningen här på BB och en bra grund att bygga vidare på inför den fortsatta amningsperioden.

    Under eftervårdstiden hinner ofta inte mjölkproduktionen komma igång på allvar. Att barnet har rätt tag och läge vid bröstet är en bra start. Vi är många här som har stor samlad kunskap, så tveka inte att be oss om hjälp.

    Telefon 090-785 93 34

    Läs mer om amning här på 1177.se

   • Barnmorskorna på BB-hemvård erbjuder varje familj uppföljning och stöd utifrån familjens behov. BB-hemvård innebär uppföljning med telefonsamtal från barnmorska, i vissa fall hembesök och/eller återbesök på BB-hemvårdsmottagningen. Vid återbesök på BB-hemvård utförs provtagning på barnet och i regel en andra avslutande barnläkarundersökning.

    Telefon 090-785 93 34

   • På barnlöshetsmottagningen arbetar man med rådgivning, utredning och behandling av ofrivillig barnlöshet. Mottagningen är placerat i Skellefteå, men medarbetare finns även i Umeå och Lycksele.

    Läs mer om barnlöshetsmottagningen i Skellefteå

   • Endometrios

    Vi vet av erfarenhet att endometrios kan leda till olika frågeställningar och livskonsekvenser. Vid Gynekologiska mottagningen, Norrlands universitetssjukhus finns ett team bestående av barnmorska, sjuksköterska, läkare, kurator och sjukgymnast med endometrios som fördjupningsområde. Vid behov samverkar teamet med andra vårdaktörer.

    Du kan vid behov söka kontakt med oss för frågor och rådgivning.

    Du når oss via vår endometrioslinje, telefon: 090-7850494

   • Till avdelningen kommer man för planerade gynekologiska operationer/behandlingar eller för akuta besvär via mottagningen eller akutmottagningen.

    Telefon 090-785 04 00

   • Öppettider
    Måndag - torsdag 07:30-16:30
    Fredag 07:30-15:30

    Rådgivning/tidsbeställning
    Måndag - torsdag 08.00-16.00
    Fredag 08.00-15.00
    Telefon 090-785 91 45

    Till Gynekologisk mottagning kommer kvinnor i alla åldrar för att få råd och hjälp med olika problem/funderingar rörande kvinnosjukdomar. Besöken kan vara bokade eller akuta.

    Du behöver ingen remiss för att boka en tid till mottagningen.

    Vi har även kurator, uroterapeut och operationsplanerare på Kvinnokliniken och behöver du kontakta dem kan de nås på nedanstående telefonnummer.

    Kurator: 090-785 03 63, måndag - torsdag 09.00 - 09.30.

    Uroterapeut: 090-785 91 45

    Operationsplanerare: 090-785 03 51

    Endometrioslinje: 090-785 04 94

    Besök hit för cellprovskontroll på vår mottagning kostar 200 kronor då det räknas som ett specialistvårdsbesök och får således räknas in i högkostnadsskyddet. Det är som regel ett uppföljande besök av någon medicinsk anledning och kan lätt blandas ihop med den gynekologiska hälsokontrollen som är gratis ute på våra hälsocentraler.

     Kontaktuppgifter Gynekologisk mottagning

   • För att underlätta ditt besök finns en karta där du kan hitta målpunkter, adresser, parkeringar, busshållplatser och invändiga gångstråk på Norrlands universitetssjukhus.

    Kartan hittar du under Vårt utbud på Norrlands universitetssjukhus kontaktkort. https://www.1177.se/Vasterbotten/Hitta-vard/Vasterbotten/Kontakt/Norrlands-universitetssjukhus/

   • Patienter som söker till Klådmottagning hänvisar vi till Ersboda Hälsocentral. Se nedan under relaterade mottagningar och välj klådmottagning under Ersboda Hälsocentrals utbud.

   • Specialistmödravården är en rådgivnings- och remissinstans, här erbjuds vård och stöd till kvinnor med graviditetskomplikationer som kräver specialistbedömning och behandling.

    Vid Specialistmödravården kontrolleras avvikelser i det normala graviditetsförloppet. Här kontrollerar man bland annat tillväxt, blodflöde i navelsträngen, fostervattenprov etc. Besöket är kostnadsfritt.

    Om det under graviditeten tillstöter komplikationer eller om det uppstår behov av rådgivning, undersökning och/eller behandling förutom det som erbjuds på Barnmorskemottagningen är det till Specialistmödravården man blir hänvisad. Ibland kan detta besök kombineras med en ultraljudsundersökning, där man bland annat kan kontrollera barnets tillväxt och blodflödet i navelsträngen. Barnmorskan bokar vid behov tid åt dig.

    Här finns kontaktuppgifter till Specialistmödravård mottagning Umeå

   • Den vanligaste fosterdiagnostiska metoden är ultraljud som erbjuds alla gravida kvinnor i graviditetsvecka 17-19. Man väljer själv om man vill göra den.

    Alla obstetriska ultraljudsundersökningar som görs inom Umeå sjukvårdsområde utförs vid avdelningen av barnmorskor och läkare med ultraljudskompetens. Läs mer på 1177.se/vasterbotten om ultraljud.

    Din partner eller en annan nära anhörig är välkommen att följa med vid undersökningen.

   Till kvinnoklinikens mottagning kommer kvinnor i alla åldrar för att få råd och hjälp med olika problem och funderingar kring kvinnosjukdomar. Besöken kan vara bokade eller akuta. Exempel på besök kan vara cellförändringar, framfall, urinläckage, abortrådgivning, blödningar, preventivmedel, hormonutredningar, smärta, samtalsstöd och krisbearbetning.

   Information till patienter

   Kvinnoklinikens rådgivning: 090-785 91 45

   Gyn-vårdavdelning: 090-785 04 00

   Specialistmödravården: 090-785 04 17

   Förlossning: 090-785 21 70

   BB-avdelning: 090-785 04 20

   BB-hemvård 090-785 93 34

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region