Om covid-19 – coronavirus

Om vaccin mot covid-19

Här kan du läsa om vaccin mot covid-19. Du kan se om du rekommenderas att vaccinera dig, och hur du gör för att bli vaccinerad.

Innehåll - Om vaccin mot covid-19

Visa innehåll som:
 • Vaccination mot covid-19

  Vaccin är det säkraste sättet att skydda sig om man har en ökad risk att bli allvarligt sjuk av covid-19.

 • Vaccination mot covid-19: Vilken rekommendation gäller för mig?

  Du rekommenderas att vaccinera dig mot covid-19 om du är 50 år eller äldre, eller om du har en sjukdom eller något annat som ökar risken att du blir allvarligt sjuk.

 • Frågor och svar om vaccination mot covid-19

  Här hittar du frågor och svar om vaccinationerna mot covid-19. Kontrollera att du har valt region högst upp på sidan. Då får du rätt information för dig. 

 • För barn: Om covid-19 och corona

  Covid-19 är en sjukdom som sprids med ett coronavirus. Det är vanligt att bli sjuk som vid en förkylning. Du behöver lämna prov om du får besvär som skulle kunna bero på coronaviruset. Barn som är äldre än 12 år kan vaccineras mot covid-19.

 • Så fungerar vaccin

  Vaccin är en stor anledning till att det sprids få allvarliga smittsamma sjukdomar och att så få barn dör i Sverige. Här kan du läsa mer om hur vaccin fungerar och vad vaccin innehåller.

 • About COVID-19 in other languages

  Here you will find a selection of articles about COVID-19 in other languages.

Mer på 1177.se

Om covid-19 – coronavirus

Här hittar du information om sjukdomen covid-19. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du bor.

Bedragare påstår att de är från 1177

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177. Om någon okänd skulle kontakta dig via telefon eller sms ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id.

Kom ihåg att vaccinera dig mot influensa

Vissa personer har ökad risk att bli allvarligt sjuka i influensa. Det gäller bland annat dig som är äldre, gravid eller har vissa sjukdomar. Du kan skydda dig mot influensa genom att vaccinera dig. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccin.

Till toppen av sidan