Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 Västervik

Nygatan 12, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag09.00–11.30
Tisdag09.00–11.30
Onsdag09.00–11.30
TorsdagStängt
Fredag09.00–11.30
LördagStängt
SöndagStängt
Ombokning
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–14.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Nygatan 12, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Vuxenpsykiatriska, mottagningen 1, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 Västervik finns belägen nära centrum och mitt emot infarten till Västerports parkering. Mottagningen ligger i samma byggnad som BVC.

Psykiatriska öppenvården i Västervik är indelad på två allmänpsykiatriska mottagningar, vuxenpsykiatriska mottagningen 1 (belägen på Nygatan) och vuxenpsykiatriska mottagningen 2 (belägen på Karstorpsvägen).


På vuxenpsykiatriska mottagningen 1 finns också beroendeteamet som är en del av verksamheten.


Våra medarbetare har olika yrkesbakgrund – läkare, sjuksköterskor, psykoterapeuter, psykologer, kuratorer, skötare och medicinska sekreterare – och vi kan därför erbjuda en bred kompetens för bedömning, behandling och utredning. Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast och arbetsterapeut.


Vi erbjuder olika typer av terapeutiska behandlingsinsatser, stödjande samtal, farmakologisk behandling och utredningar.


Vi erbjuder också gruppbehandlingar så som affektskola och dialektiskt beteendeterapi (DBT) samt patient- och närståendeutbildningar inom adhd och bipolaritet.

Driftsform: Region

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan