Vuxenpsykiatrimottagning läkemedelsberoende Malmö

Rådmansgatan 10, Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
040-33 16 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30 Reception
   • Mån - Fre13:00 - 15:00 Rådgivning
   Öppettider
   • Mån - Ons08:00 - 16:00 Lunchstängt 12-13
   • Tor08:00 - 18:00 Lunchstängt 12-13
   • Fre08:00 - 16:00 Lunchstängt 12-13

   Besöksadress:
   Rådmansgatan 10, Malmö
   Län, kommun:
   Skåne län, Malmö
   Postadress:
   Vuxenpsykiatrimottagning, läkemedelsberoende, Rådmansgatan 10, plan 4, 205 02 Malmö
   Webbplats:
   https://vard.skane.se/psykiatri-skane/mottagningar-och-avdelningar/vuxenpsykiatrimottagning-lakemedelsberoende-malmo/

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats och tågstation är Triangeln.

   Hitta på plats:

   Vi finns på våningsplan 4.

   Till oss kommer du som behöver psykiatrisk specialistvård för ett läkemedelsberoende eller läkemedelsbruk som gör att du har svårt att fungera i vardagen.


   Vi hjälper dig som är beroende av smärtstillande medel som innehåller opioider, till exempel morfin- eller morfinliknande läkemedel. Det kan också vara lugnande läkemedel och sömnmedel som innehåller bensodiazepiner eller bensodiazepinliknande ämnen.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Före ditt första besök gör vi en screening med frågeformulär som vi skickar hem till dig. De ifyllda formulären tar du sedan med dig till ditt första besök på mottagningen. Det genomförs en kartläggning av din situation, vi tar prover och eventuellt ber dig fylla i ytterligare frågeformulär. Vi ser gärna att du vid detta besök har med dig en närstående som vid behov kan vara ett extra stöd under din behandling. Efter cirka en vecka, när provsvaren kommit, får du träffa din blivande läkare för att upprätta en individuell vårdplan. Ofta börjar din behandling på mottagningen efter ditt läkarbesök men i vissa fall kan du behöva bli inlagd några dagar för att vården skall vara säker. Det sker i så fall bara några dagar efter ditt första läkarbesök hos oss.

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

   • Hos oss får du lära dig om läkemedlet naloxon och hur du använder naloxon om någon har tagit en överdos av opioider. Naloxon är ett motgift mot opioider och kan tillfälligt hindra opioidernas effekt, i väntan på ambulans och att den som överdoserat ska komma till sjukhus.

    Du får lära dig mer om hur och när du ska använda naloxon, och vad du ska göra om någon har tagit en överdos. Du får också en väska som innehåller nässpray med naloxon och instruktioner så att du eller en närstående enkelt ser hur ni ska ge läkemedlet vid en överdos.

   Till toppen av sidan