Vuxenpsykiatriavdelning 2 beroende Malmö

Jan Waldenströms gata 6, plan 2, SUS Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

040-33 16 02

Öppet idag

  • Dygnet runt

Telefontid idag

  • Dygnet runt

Besökstid idag

  • 18:00 - 19:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån-SönDygnet runt

Öppettider:

  • Mån-SönDygnet runt

Besökstider

  • Mån-Fre18:00 - 19:00
  • Lör-Sön12:30 - 16:30
Besöksadress:
Jan Waldenströms gata 6, plan 2, SUS Malmö
Län, kommun:
Skåne län, Malmö
Postadress:
Beroendecentrum Malmö, Avdelning 2, Jan Waldenströmsgata 6, Plan 2, 205 02 Malmö
Webbplats:
http://vard.skane.se/psykiatri-skane/mottagningar-och-avdelningar/vuxenpsykiatriavdelning-2-beroende-malmo/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).

Vuxenpsykiatriavdelning 2 beroende är en vårdavdelning med 16 platser. Vårdtiden är vanligtvis 1-3 veckor. Vid inläggning får patienten två kontaktpersoner, som i samverkan med patienten och övriga medarbetare (läkare, kurator och psykolog) lägger upp en individuell behandlingsplan samt inkluderar psykosociala och farmakologiska insatser.

  • Under första veckan gör kontaktperson och överläkare, tillsammans med dig, upp en individuell behandlingsplan. Under din vistelse hos oss deltar du dagligen i ett utbildningsprogram som en del av vården.

    Som patient genomgår du ett utbildningsprogram som innehåller; kognitiv färdighetsträning (KBT) avseende beroende, sömn och panikångest, samtalsgrupper, utbildning i alkoholrelaterade sjukdomar, sexualitet och samlevnad, etik, AA-gäster, besök samt information av behandlingshem och Länkrörelser, kuratorsinformation, utbildningsfilmer, information från öppenvårdsverksamhet på kliniken samt avslappning.

Till avdelningen kommer du behöver psykiatrisk specialistvård.


På avdelningen specialiserar vi oss främst på att möta dig som är under utredning för en svår psykisk störning och som samtidigt är beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika. Vi kan också under en begränsad period hjälpa dig som har en svår beroendeproblematik men inte någon psykisk störning, där behovet av specialistkunskap inte har kunnat tillgodoses hos kommunen eller vårdcentralen.


Du kommer till oss efter utredning eller undersökning på en psykiatrisk mottagning, oftast en psykiatrisk akutmottagning.

Information till besökare

Besökstider

Mån-Fre 18:00 - 19:00

Lör-Sön 12:30 - 16:30

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region