Vårdcentralen Åsidan Nyköping, Nyköping

Nyköpings lasarett, entré 8, Visornas väg 6

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0155-24 52 11

Öppet idag

 • 07:30 - 17:00

Telefontid idag

 • 07:00 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-Fre07:00 - 17:00

Öppettider

 • Mån07:30 - 17:30
 • Tis-Fre07:30 - 17:00
Besöksadress:
Nyköpings lasarett, entré 8, Visornas väg 6
Län, kommun:
Södermanlands län, Nyköping
Postadress:
Vårdcentralen Åsidan Nyköping, 611 85 Nyköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För att ta del av rekommenderad färdväg, besök Sörmlandstrafikens webbplats (www.sormlandstrafiken.se) eller hämta karta från Eniro (www.eniro.se).

Publicerad: 2021-03-31


Den digitala tjänsten med chattfunktion som vi har testat under en period kommer tillfälligt att pausas tills vi har en ny leverantör på plats. Vi kan fortfarande erbjuda videobesök där det passar och finns ett behov.

Använd gärna våra befintliga e-tjänster här på 1177.se som till exempel "Kontakta mig", om du vill kontakta oss digital väg! Du kan kan även av- och omboka dina besök i våra e-tjänster.

Publicerad: 2021-02-10

På grund av pandemiläget så har vi flera av våra medarbetare tillfälligt utlånade till sjukhuset, därför har dropp in labb i nuläget stängt.

Publicerad: 2020-11-03

Tillsvidare är alla gruppbehandlingar och gruppträningar inställda. Vi återkommer senare vid förändrat beslut. Vid frågor ring rehabiliteringen 0155-24 52 34.

Publicerad: 2021-05-03

Telefonnummer till fyisoterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeut och samtalskontakt är 0155-245234

 • Arbetsterapeuten fokuserar på de problem som kan uppstå i vardagen på grund av sjukdom och skador. Hen kan bistå dig med hjälpmedel så att du kan klara din vardag på bästa sätt, trots dina begränsningar.

  Arbetsterapeuten erbjuder:
  • Bedömning, träning, rådgivning vid skador, sjukdomar eller smärttillstånd.
  • Utprovning och tillverkning av handskenor.
  • Guidning och vägledning vid svårigheter att klara dina dagliga aktiviteter, oavsett diagnos.
  • Ergonomisk bedömning och rådgivning.
  • Utprovning och bedömning av diverse hjälpmedel.

  Läs mer om fysioterapi och olika behandlingar här

  Om du önskar kontakt med oss ringer du på telefonnummer 0155-24 52 34 knappval 2.

   

 • Om du är eller har varit rökare och har besvär med täta och långdragna förkylningar. Har hosta i mer än 8 veckor med eller utan upphostningar och eller upplever att du fått mer tungt att andas kan vi erbjuda lungfunktionsmätningar.

  En läkarkontakt behövs innan.

  Snabb screen, COPD 6 mätning.

  Spirometri,

  Vi erbjuder:

  •Utredning för misstänkt astma och/eller KOL.
  •Följer upp dig som redan har diagnosen astma/KOL.
  •Inhalationsteknik
  •Fysisk aktivitet + gångtest hos fysioterapeut till dig som redan har diagnosen Astma eller KOL.
  •Hjälp med andningstekniken.
  •Registering i Luftvägsregistret

   

 • Vi följer ditt barns utveckling, från nyfödd upp till och med fem år, och ger även råd och stöd i föräldrarollen.

  Du som förälder är alltid välkommen med frågor om ditt barn, ditt föräldraskap och om vardagsvanor som mat, amning, lek och sömn. Vi gör regelbundna hälsoundersökningar och vaccineringar för att förebygga och upptäcka sjukdomar. Vi  har även en familjecentral i brandkärr samt en facebooksida där aktuell information hela tiden uppdateras.

  Mer om hur en undersökning på BVC går till

  Familjecentralen i Brandkärr

  Telefon: Catrin 0155-24 56 69, Kristina 0155-24 56 96, Madeleine 0155-24 56 95.

 • På Hjärtsvikts- och blodtrycksmottagningen gör vi uppföljningar, kontroller, ger råd om levnadsvanor och justerar mediciner på de patienter som har fått diagnos hjärtsvikt och/eller hypertoni (högt blodtryck).
  Sjuksköterskorna på mottagningen är vidareutbildade i kardiologi och jobbar i nära samarbete med läkare och övrig personal.Om du har fått diagnos hjärtsvikt eller hypertoni så remitteras du till mottagningen av din läkare, för uppföljande kontroller.

  Här kan du läsa mer om hjärtsvikt och högt blodtryck (hypertoni).

   

 • Med tanke på rådande pandemi kan det bli långa väntetider för provtagning. Vi får INTE vistas för många personer i lokalen enligt folkhälsomyndigheten. Du kan alltid vända dig till centrallaboratoriet för provtagning om det är mycket folk gå in via Entré 7 och fråga i receptionen vid osäkerhet.

  Vi har drop in för provtagning vardagar, anmäl dig i receptionen när du kommer. Våra öppettider på labb är:

  Måndag, tisdag och onsdag kl.08.00-11.30 

  INGEN DROP IN FÖR PROVTAGNING TORSDAGAR.

  Fredag kl.08.00-11.30

  Vid provtagning för annan klinik är det viktigt att du har remissen med dig. Prover ordinerade av medicinkliniken Nyköpings lasarett tas på provtagningscentralen på lasarettet.

  Är du osäker om du skall vara fastande eller om du får ta dina mediciner, är du välkommen in till oss på labb och fråga.

  Om du vill lämna urinprov, finns provtagningsrör att hämta gratis på vårdcentralen. Det finns även att köpa på apoteket, andra burkar och flaskor godtas inte.

   

   

 • Välkommen till vårt psykosociala team

  Du kan vända dig till oss om du får svårigheter i livet som du behöver hjälp med att hantera. Det kan exempelvis handla om stress, sömnsvårigheter, ångest, oro, nedstämdhet, sorg, kris eller trauma.

  En kontakt med oss börjar med ett rådgivande samtal för att avgöra vilka insatser du behöver. Vi kan bland annat erbjuda kognitiv beteendeterapi (KBT) samt psykodynamisk terapi (PDT). Insatserna sker via föreläsningar, grupper/kurser, internetbaserad KBT eller individuella samtal. Vi erbjuder även mindfulness i grupp samt dansterapi.

  I teamet arbetar psykologer, kurator, psykoterapeut/dansterapeut och arbetsterapeut.

  Om du önskar kontakt med oss ringer du på telefonnummer 0155-24 52 34 knappval 3, för ett första rådgivande telefonsamtal.

 • Rehabkoordinatorn samordnar vårdens del i sjukskrivningsprocessen och samverkar med arbetsgivare, företagshälsovård, Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunen.

  Om man är sjuk och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven. Sjukskrivningen är då en del av rehabiliteringen. Syftet med att träffa rehabkoordinator är att underlätta din rehabilitering för att du ska kunna återfå din arbetsförmåga, alternativt undvika sjukskrivning.
  Rehabkoordinatorn finns som stöd för dig med:
  • Att identifiera dina rehabiliteringsbehov.
  • Dialog kring stöd, behandling och insatser.
  • Att i samarbete med dig och behandlande läkare eller annan sjukvårdspersonal komma fram till en plan för din rehabilitering.
  • Stöd för samordnande insatser till exempel Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, och vid behov ta arbetsgivarkontakt.

  Rehabkoordinator och arbetsgivare:
  När den som blivit sjuk har en anställning är arbetsgivaren en viktig del i rehabiliteringsprocessen, därför arbetar vi aktivt för att öka samarbetet med dig som är chef i syfte att få en gemensam rehabiliteringsplan som gynnar din anställdes förutsättningar att klara av arbete. Har du en anställd, som du vet har sin vårdkontakt hos oss, som också riskerar att bli sjukskriven eller är sjukskriven är du välkommen att ta kontakt med rehabkoordinatorn för dialog. Tänkt på att du behöver ha din medarbetares samtycke.

  Mer information om sjukskrivning

   

 • Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med mål att förbättra funktion, aktivitetsnivå, livskvalitet och hälsa. Vi kan hjälpa dig med undersökning och behandling av besvär från rörelse- och stödjeorganen. Till exempel vid rygg- och nackbesvär, artros, yrsel, stressrelaterade besvär, olika akuta och långvariga smärttillstånd. Vi hjälper också till med rehabilitering efter operation eller skada och vid vissa neurologiska tillstånd.

  Vi har bland annat kunskap inom idrottsmedicin, olika manuella behandlingstekniker, akupunktur, och kroppskännedomsträning.

  Vi erbjuder behandling individuellt eller i grupp och kan även erbjuda virtuella besök.

  Ett urval av våra gruppbehandlingar:
  -MediYoga
  -Artrosskola (fysisk eller digital)
  -Gruppträning vid KOL och hjärtsvikt
  -Smärtrehabilitering i grupp
  -Basal Kroppskännedom

  Om du önskar kontakt med oss så ringer du på telefonnummer 0155-24 52 34, knappval 1. Det finns också möjlighet att boka, omboka och avboka via 1177.

Vårdcentralen ligger på sjukhusområdet nära den vackra Nyköpingsån. Det finns en stor parkering nära huvudentré 7. Apotek Hjärtat ligger på plan 1 i lasarettsbyggnaden och har öppet måndag-fredag. Vi kan hjälpa dig med all vård och behandling som inte kräver sjukhusets resurser. Vi arbetar i team som ger ett helhetsperspektiv med patienten i centrum och hos oss möter du distriktsläkare, distriktssköterskor, sjukgymnaster/fysioterapeuter, kuratorer, arbetsterapeuter. Vi har en stor ljus träningslokal där våra sjukgymnaster/fysioterapeuter kan hjälpa dig att skräddarsy träningsprogram utifrån Dina behov.

Vår barnavårdcentral ligger i Brandkärr i nära anslutning till Familjecentralen.

För rådgivning och tidsbokning hos oss ringer du 0155-24 52 11, vi har telefontid 07.00-17.00. Önskar du komma till fysioterapeuter/sjukgymnaster, samtalskontakt eller arbetsterapeut ringer du 0155- 24 52 34.

Du kan alltid få sjukvårdsrådgivning dygnet runt genom att ringa 1177.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Michael CraftmanVerksamhetschef
 • Anette GustavssonVårdenhetschef