Vaggeryds vårdcentral

Lundavägen 23, Vaggeryd

Vaggeryds vårdcentral är stängd den 21 juni på grund av helgdag.

________________________________________

Från den 24 juni till och med den 16 augusti har vi stängt på onsdagar. Tisdagen den 2 juli har vi även stängt. Övriga dagar har vi öppet som vanligt.

Vid akuta ärenden dessa dagar var vänlig kontakta Skillingaryds vårdcentral, 010-244 03 50.

Telefonnummer:

010-244 05 70

Telefontider:

 • Mån-Fre08:00 - 17:00

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 11:30 laboratoriet
 • Mån-Fre08:00 - 17:00 vårdcentralen

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Lundavägen 23, Vaggeryd
Län, kommun:
Jönköpings län, Vaggeryd
Postadress:
Lundavägen 23, 567 31 Vaggeryd
Webbplats:
http://www.rjl.se/vaggerydsvardcentral

Välkommen att kontakta Vaggeryds vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon 010-244 05 70. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider har du nedan.

 • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

  Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

  Läs mer om Bra Liv nära

 • Arbetsterapeuten tränar människor som på grund av en olycka, sjukdom eller en medfödd funktionsnedsättning har eller riskerar att få svårigheter att klara sitt dagliga liv.

 • Telefontid måndag–torsdag 9:00–9:30.

  Vi ger dig råd om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och allergi, vi ger dig tips om medicinering. Vi gör även lungfunktionskontroller.

 • Telefontid måndag–torsdag 9:00–9:30.

  På diabetesmottagningen ger vi dig råd, information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

 • Telefontid måndag–torsdag 8:00–17:00.

  Distriktsläkaren behandlar sjukdomar och lättare skador som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård och rehabilitering.

 • Öppettider måndag–fredag 8:00–11:30.
  Du behöver inte beställa tid för rutinprover.

  Eftersom många av ämnen i blodet vi mäter förändras även vid lätt fysisk aktivitet, är det viktigt att du sitter ner och vilar minst 15 minuter före provtagning. Anmäl dig i vårdcentralens reception. Ta med fotolegitimation.

  Att lämna blodprov, 1177 Vårdguiden

 • 010-244 05 73 - socionom/kurator, leg. psykoterapeut, telefontid:

  • Måndag–fredag 8:00–8:30.
  • Övriga tider röstbrevlåda.

   

  010-244 05 24 - socionom/kurator, telefontid:

  • Måndag, tisdag och onsdag 11:00–11:30.
  • Torsdag klockan 14:00–14:30.
  • Fredag ojämna veckor 11:00–11:30.
  • Övriga tider röstbrevlåda.

   

  Vi arbetar för att du ska kunna hantera och bearbeta svårigheter och problem i livet på ett sådant sätt att livskvaliteten ökar. Det kan handla om krisutlösta besvär, stressymptom, sömnproblem, nedstämdhet och oro/ångestproblematik som bidrar till psykisk ohälsa. Teamet består av legitimerad psykoterapeut inom KBT samt arbetsterapeut och sjuksköterska.

 • Telefontid måndag–fredag 8:30–9:30.

  Om du har ont i muskler, leder eller har rörelseproblem kan du vända dig till oss på sjukgymnastiken. Vi finns på rehabenheten i anslutning till Vaggeryds vårdcentral. Sjukgymnasten utför en grundlig undersökning och bedömning av dina besvär. Därefter lägger vi gemensamt upp en behandlingsplan bestående av till exempel manuella behandlingar, akupunktur, anpassad träning och/eller råd om hur du själv kan hantera dina besvär. Vid behov arbetar vi i team med övrig personal på vårdcentralen.

 • Telefontid måndag–fredag 7:00–16:00.

  Vid lättare infektioner, som halsont och urinvägsinfektioner är det inte säkert att du behöver träffa en läkare. Du kan istället få hjälp på vår tidsbeställda mottagning för infektioner där du får en första bedömning av en sjuksköterska.

Vaggeryds vårdcentral arbetar för patienternas bästa, har god tillgänglighet och ett hälsofrämjande arbetssätt. Vårt team består av läkare, distriktssköterskor,specialutbildade sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnaster, kurator, undersköterskor och vårdadministratörer. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

Information till patienter

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via närakuternas e-tjänster.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Ålder

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region