Ungdoms­mottagningen Katrineholm, Katrineholm

Oppundavägen 62, Katrineholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.15–16.15
Tisdag10.00–16.15
Onsdag08.15–16.15
Torsdag08.15–16.15
Fredag08.15–14.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Oppundavägen 62, Katrineholm
Län, kommun:
Södermanlands län, Katrineholm
Postadress:
Ungdomsmottagningen Katrinehol, Oppundavägen 62, 641 37 Katrineholm

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För allmänna kommunikationsmedel hänvisas till sormlandstrafiken.se. Använd reseplaneraren på där eller appen, för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Välkommen till ungdomsmottagningarna i Sörmland!

Kom till oss om du vill prata om hur du mår och har det, eller har frågor om kroppen, sexualitet, identitet, relationer och känslor. Vi finns för dig som är 13 år och fram till dagen då du fyller 23 år.

Du kan besöka vilken mottagning du vill. Besöket hos oss är alltid gratis och vi har alltid tystnadsplikt. Vårdnadshavare behöver inte veta om ditt besök hos oss och de kan inte läsa din journal.

Vi som arbetar här är barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer, psykologer och läkare. Vi är HBTQI-certifierade och Funkis-diplomerade. Det betyder att all vår personal har utbildats i frågor kring bemötande, normer och likabehandling för att bli bättre på att möta dig oavsett vem du är.

Tänk på att du tryggt, snabbt och enkelt även kan få hjälp via vår digitala ungdomsmottagning, se länk under våra e-tjänster.

Vi finns här för dig - Ungdomsmottagningarna i Sörmland!

Aktuella telefonnummer:

Barnmorska och kurator tel. 0150-572 88 för rådgivning/tidsbokning.

Driftsform: Kommun

Hos oss kan du som är mellan 13-23 år, oavsett kön, få hjälp med preventivmedel och provtagning av sexuellt överförbara sjukdomar. Du kan också komma hit om du har frågor kring kroppen, sexualitet, trans, könsidentitet, samlevnad och om hur du mår.

Vi erbjuder också samtal om bland annat relationer, identitet, att bli förälder, abort, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.

 • Hos oss kan du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar. Ring till oss för att boka tid.

  Innan du besöker oss för att testa dig:

  • Du ska inte ha kissat på en timme.
  • Testerna kan tas tidigast en vecka efter det misstänkta smittotillfället.

  Du kan också testa dig enkelt och gratis via testadighemma.se

 • Om du behöver kondomer eller akut-p-piller, kontakta oss på 1177, telefon eller via mail.

 • Med vår kurator kan du prata om vad du vill. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte berättar för någon varför du besöker mottagningen eller vad du pratar om. Du kan exempelvis komma till oss med frågor kring kroppen, sexualitet, trans, könsidentitet, samlevnad och om hur du mår.

  Vi erbjuder också samtal om bland annat relationer, identitet, att bli förälder, abort, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.

 • Hos oss kan du få hjälp med preventivmedel, graviditetstest och provtagning av sexuellt överförbara sjukdomar. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte berättar för någon varför du besöker mottagningen eller vad du pratar om. 

  • Barnmorskemottagningen på Kullbergska sjukhuset kan skriva ut recept på preventivmedel.
  • SESAM-mottagningen på Kullbergska sjukhuset hjälper till med provtagning och behandling av sexuellt överförbara infektioner, abortfrågor, preventivmedel, sterilisering samt sex- och samlevnadsfrågor

Lunchstängt alla dagar: 12.00-12.55.

Om du behöver kondomer eller akut p-piller, kontakta oss på 1177 eller telefon.

Till toppen av sidan