Samrehab rehabblocket Västervik

Karstorpsvägen 13, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0490-870 90
Öppet idag
  • 07:30 - 15:00
Telefontid idag
  • 08:00 - 13:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - Tor08:00 - 14:00
  • Fre08:00 - 13:00
Öppettider
  • Mån - Tor07:30 - 16:00
  • Fre07:30 - 15:00

Besöksadress:
Karstorpsvägen 13, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Samrehab rehabblocket, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Samrehab rehabblocket finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 3. Ingång från Karstorpsvägen.

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Samrehab rehabblocket finns på Västerviks sjukhus, hus 12, plan 3. Lättast kommer du till oss genom att gå in via entrén hus 12. Där anmälan sker via anmälningsskärm alternativt i informationen. Gå sedan rakt fram förbi informationen till väntrummet.

Hos oss arbetar arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster. Du kommer till oss för rehabilitering. Vi tar emot dig som har psykisk ohälsa, till exempel stress, ångest, depression.

Vi kan också ta emot dig med neurologisk sjukdom, såsom stroke, MS, Parkinson eller när du drabbats av hjärnskada.


Arbetsterapeuten hjälper dig som har svårt att klara av dina vardagliga aktiviteter. När du träffar en arbetsterapeut får du hjälp med att reda ut vilken aktivitetsförmåga du har och vad du behöver för att kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Arbetsterapeuten kan också hjälpa till med att göra en utredning av förmågan att köra bil om du drabbats av en stroke eller förvärvad hjärnskada. Utredningen görs då efter remiss från läkare.

Fysioterapeuten/sjukgymnasten hjälper dig som har en funktionsstörning som begränsar eller hotar din rörelseförmåga. När du träffar en fysioterapeut/sjukgymnast så kan du få hjälp med att bedöma och träna din muskelstyrka, rörlighet, balans, kondition och koordination.


Om du har en neurologisk funktionsnedsättning kan vi erbjuda dig att delta i en intensiv träningsperiod som pågår under två veckor och har fokus på att öka din rörelseförmåga och utveckla din vardagsfärdighet.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan