Psykiatrisk klinik Skellefteå

Klockarbergsvägen 20

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

090-785 93 94

Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider

  • Mån - Tor08:00 - 16:00
  Besöksadress:
  Klockarbergsvägen 20
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Skellefteå
  Postadress:
  Psykiatrisk klinik, lasarettet, 93186 Skellefteå

  På psykiatriska kliniken i Skellefteå behandlar vi dig som är över 18 år och har psykisk ohälsa och beroendeproblematik som kräver specialistkompetens.

  All behandling är individuellt utformad och ser därför olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling, familjebehandling, psykoterapi eller annan överenskommen behandling.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Publicerad: 2020-04-29

  Du kan lämna synpunkter eller klaga om du varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Det kan du göra både som patient och närstående. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

  Ditt klagomål lämnar du via 1177.se "Om du inte är nöjd med vården". Du kan också läsa mer på 1177.se.

  Publicerad: 2020-04-29

  Särskilda avgifter gäller, som fastställs av Regionfullmäktige (inte samma taxa som den som gäller för vård). Personalen på mottagningen kan inte påverka avgiften. Provtagningsavgifter tillkommer om det förekommer, dessa avgifter regleras via Läkemedelscentrum.  Du har rätt att få information om den totala kostnaden när du begär ett körkortsintyg

  https://www.1177.se/Vasterbotten/sa-fungerar-varden/kostnader-och-ersattningar/avgifter-for-intyg-i-vasterbotten/

  Publicerad: 2020-04-28

  Nu inför vi mobil incheckning så att du kan registrera din ankomst via mobilen. Om vi har ditt telefonnummer regstrerat för sms-påminnelse så kommer du att få en länk i mobilen till ditt bokade besök. Det kommer också att finnas en QR-kod till dej som inte fått någon länk. OBS - du legitimerar dej med mobilt bank-id för att  använda tjänsten.

  Här hittar du kontaktuppgifter för stöd och hjälp i Skellefteå. Om du vill ta del av andras erfarenheter och vad man kan göra själv kan du läsa mer under tema Psykisk hälsa.  

  Söker du kontaktuppgifter till psykiatrisk mottagning i Lycksele, Storuman eller Vilhelmina? Klicka på länkarna nedan. Länkar finns också under "Mottagningar".

  Psykiatrisk mottagning Lycksele
  Psykiatrisk mottagning Storuman
  Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

  • Till jourenheten kan du vända dig om du är i behov av akut hjälp för dina psykiska besvär. Om det inte är akut får du i första hand vända dig till din hälsocentral eller ringa vår rådgivning.

   Kontaktuppgifter till Jour och bedömningsenheten

  • Mottagning 1 och 2

   Telefon 090-785 93 94
   Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Bureå, Anderstorp, Lövånger, Erikslid, Norsjö, Burträsk och Boliden får remiss till mottagning 1.

   Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Skelleftehamn, Byske, Jörn samt Kåge/Moröbacke och Heimdall får remiss till mottagning 2.

   Kontaktuppgifter till mottagning 1

   Kontaktuppgifter till mottagning 2


   Beroendemottagning

   Kontaktuppgifter till Psykiatrisk mottagning beroende Skellefteå


   Mottagning 3 Skellefteå

   Här finns äldretteam, medicinservice och MBT-team.
   Telefon 090-785 93 94

   Psykiatrisk mottagning Lycksele

   Psykiatrisk mottagning Storuman

   Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

  • Specialiserad psykiatri för dig mellan 18 och 25 år.

   Läs mer om mottagning för unga vuxna

   Viktig information: 2021 håller Mottagning Unga vuxna sommarstängt vecka 28 och 29.

  • Psykiatrisk avdelning 1 och 2 samt Kommunplatser (Lilla Gästhuset)

   Vi vänder oss till personer över 18 år som har olika typer av psykisk ohälsa och är i behov av heldygnsvård. All behandling är individuellt utformad och kan därför se olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling eller annan överenskommen behandling. Behandlingsarbetet sker utifrån en vårdplan i vilken vi tillsammans sätter upp mål och åtgärder för vad vårdtiden kommer att innehålla.

   Vi lägger stor vikt vid socialt umgänge och i dagrummet spelar vi spel, stickar, ser på tv och äter måltider tillsammans.

   Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och skötare. Ditt behov av kontakt med psykiater, kurator eller psykolog får du via den psykiatriska öppenvården.

   Kommunplatser (Lilla Gästhuset): På avdelning 2 finns 2 stycken vårdplatser där kommunens socialpsykiatri har inläggningsrätt. 

   Beroendeavdelning

   Heldygnsvård för patienter som har problem med beroende som kräver specialistkompetens, till exempel övervakad tillnyktring och abstinensbehandling.

  • VI är en specialiserad ätstörningsmottagning för personer över 18 år. Du kan antingen söka själv till oss eller komma via remiss.

   Efter bedömning erbjuds individuellt anpassad behandling. Inledningsvis ligger fokus på att minska svält och hetsätning. Det är viktigt att kartlägga och behandla andra faktorer som kan bidra till att ätstörningen kvarstår. Samarbete med familjen och det övriga sociala nätverket kvar vara en del i behandlingen.

  Till toppen av sidan