Psykiatrisk klinik Skellefteå

Klockarbergsvägen 20, Skellefteå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 93 94
Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider
  • Mån - Tor08:00 - 16:00

  Besöksadress:
  Klockarbergsvägen 20, Skellefteå
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Skellefteå
  Postadress:
  Psykiatrisk klinik, lasarettet, 93186 Skellefteå

  På psykiatriska kliniken i Skellefteå behandlar vi dig som är över 18 år och har psykisk ohälsa och beroendeproblematik som kräver specialistkompetens.

  All behandling är individuellt utformad och ser därför olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling, familjebehandling, psykoterapi eller annan överenskommen behandling.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Här hittar du kontaktuppgifter för stöd och hjälp i Skellefteå. Om du vill ta del av andras erfarenheter och vad man kan göra själv kan du läsa mer under tema Psykisk hälsa.  

  Söker du kontaktuppgifter till psykiatrisk mottagning i Lycksele, Storuman eller Vilhelmina? Se Relaterade mottagningar nedan.

  • Till jourenheten kan du vända dig om du är i behov av akut hjälp för dina psykiska besvär. Om det inte är akut får du i första hand vända dig till din hälsocentral eller ringa vår rådgivning.

   Kontaktuppgifter till Jour och bedömningsenheten

  • Mottagning 1 och 2

   Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Bureå, Anderstorp, Lövånger (pågående ärenden), Erikslid, Norsjö, Burträsk och Boliden får remiss till Mottagning 1.

   Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Byske, Heimdall, Kåge, Lövånger (nya ärenden), Morö Backe och Ursviken får remiss till Mottagning 2.

   Kontaktuppgifter till mottagning 1

   Kontaktuppgifter till mottagning 2


   Beroendemottagning

   Kontaktuppgifter till Psykiatrisk mottagning beroende Skellefteå


   Mottagning 3 Skellefteå

   Här finns äldretteam, medicinservice och MBT-team.
   Telefon 090-785 93 94

    

  • Specialiserad psykiatri för dig mellan 18 och 25 år.

   Läs mer om mottagning för unga vuxna

  • Psykiatrisk avdelning 1 och 2 samt Kommunplatser (Lilla Gästhuset)

   Vi vänder oss till personer över 18 år som har olika typer av psykisk ohälsa och är i behov av heldygnsvård. All behandling är individuellt utformad och kan därför se olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling eller annan överenskommen behandling. Behandlingsarbetet sker utifrån en vårdplan i vilken vi tillsammans sätter upp mål och åtgärder för vad vårdtiden kommer att innehålla.

   Vi lägger stor vikt vid socialt umgänge och i dagrummet spelar vi spel, stickar, ser på tv och äter måltider tillsammans.

   Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och skötare. Ditt behov av kontakt med psykiater, kurator eller psykolog får du via den psykiatriska öppenvården.

   Kommunplatser (Lilla Gästhuset): På avdelning 2 finns 2 stycken vårdplatser där kommunens socialpsykiatri har inläggningsrätt. 

   Beroendeavdelning

   Heldygnsvård för patienter som har problem med beroende som kräver specialistkompetens, till exempel övervakad tillnyktring och abstinensbehandling.

  • VI är en specialiserad ätstörningsmottagning för personer över 18 år. Du kan antingen söka själv till oss eller komma via remiss.

   Efter bedömning erbjuds individuellt anpassad behandling. Inledningsvis ligger fokus på att minska svält och hetsätning. Det är viktigt att kartlägga och behandla andra faktorer som kan bidra till att ätstörningen kvarstår. Samarbete med familjen och det övriga sociala nätverket kvar vara en del i behandlingen.

  Till toppen av sidan