Palliativ medicin Umeå

Klintvägen 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 05 55
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00

  Besöksadress:
  Klintvägen 2
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Umeå
  Postadress:
  Klintvägen 2, 907 37 Umeå

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Målpunkt QC21

  Palliativ medicin Umeå (tidigare namn är avancerad hemsjukvård) består av team med olika yrken som arbetar med specialiserad palliativ hemsjukvård. Vi erbjuder vård i hemmet eller på särskilt boende, till svårt sjuka som är i behov av symtomlindring när botande behandling inte längre är möjlig.


  Vårt upptagningsområde är Umeå kommun och kranskommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs.


  Vi samarbetar med kliniker vid Norrlands universitetssjukhus och Axlagården samt andra berörda vårdgivare som exempelvis kommunal hemsjukvård och hemtjänst.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  För inskrivna patienter gäller annat telefonnummer med tillgänglighet dygnet runt.

  Palliativ hemsjukvård är kostnadsfri. Läkemedel betalas upp till frikortsgränsen.

  E-post: avancerad.hemsjukvardumea@regionvasterbotten.se

  Remisskrav

  Remiss krävs från annan vårdgivare eller via Egen vårdbegäran. Mer information finns under länken Remiss och Egen vårdbegäran.

  Välkommen till palliativ medicin i Umeå! Här hittar du information om våra olika verksamheter.

  • Vi som arbetar i hemsjukvårdsteamet är sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast, kurator och dietist.

   Vi har en bred kompetens inom palliativ vård, onkologi och medicin.

    

   Vårt mål är att med kvalificerad symtomlindring, rådgivning och närståendestöd förmedla trygghet och därigenom bidra till ökad eller bibehållen livskvalitet för dig och dina närmaste.

  • PKT är en stödjande resurs som tillhandahåller rådgivning, handledning och utbildning till vård- och omsorgspersonal som ansvarar för patienter i palliativ fas och deras närstående, oberoende av diagnos och vårdgivare.

    

   Vi samarbetar med vårdpersonal inom såväl region som kommun i Umeå samt kranskommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs.

   PKT består av sjuksköterskor och läkare med tillgång till kurator och arbetsterapeut.

    

   Vi ansvarar för inkommande remisser och gör vårdbehovsbedömningar inför eventuell inskrivning i palliativt hemsjukvårdsteam. Vi håller även kontakten med remitterade som behöver palliativt stöd men ännu inte bedöms ha behov av att skrivas in i palliativt hemsjukvårdsteam.

   Telefon: 090-785 05 55

  • PKT är en stödjande resurs som tillhandahåller rådgivning, handledning och utbildning till vård- och omsorgspersonal som ansvarar för patienter i palliativ fas och deras närstående, oberoende av diagnos och vårdgivare.

    

   Vi kan även ge stöd och rådgivning till patienter och närstående, i samarbete med ordinarie vårdgivare som har kvar behandlingsansvaret.

   Vi samarbetar med vårdpersonal inom såväl region som kommun i Lycksele samt kranskommunerna Dorotea, Malå, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

   PKT består av sjuksköterskor i Lycksele som arbetar dagtid och har kontoret på Lycksele lasarett. Vi har konsultstöd av läkare från palliativt hemsjukvårdsteam i Umeå.

   Telefon: 0950-391 04

  Till toppen av sidan