Öron- näs- och halskliniken, Region Östergötland

Universitetssjukhuset, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Öron-, näs- och halskliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Publicerad: 2021-06-24

Efter ett säkerhetsmeddelande från Philips Respironics ser Region Östergötland över rekommendationer och hantering av berörda andningshjälpmedel.

Det gäller problem med ett ljudisolerande material i maskinerna som kan brytas ner med tiden och avge både partiklar som kan följa med i lungorna och gaser som inte är hälsosamma.

Patienter rekommenderas att fortsätta sin behandling och kommer att kontaktas av behandlande klinik. Region Östergötland felanmäler alla enheter till Philips.

Öron-, näs- och halskliniken finns i Linköping, Norrköping och Motala. Kliniken svarar för vård av patienter med öron-, näs- och halssjukdomar, hörsel samt tal- och röstrubbningar inom såväl öppen som sluten vård. Avseende högspecialiserad vård omfattar ansvarsområdet Östergötland, Kalmar och Jönköpings län.

Driftsform: Region

Öron-, näs- och halskliniken svarar för vård av patienter med öron-, näs- och halssjukdomar, hörsel samt tal- och röstrubbningar inom såväl öppen som sluten vård. Inom den öppna och slutna vården har kliniken ansvar för centrala, östra och västra regionen i Östergötland. Avseende högspecialiserad vård omfattar ansvarsområdet Östergötland, Kalmar och Jönköpings län.

 

Till toppen av sidan