Lungmedicinska kliniken, Linköping

Universitetssjukhuset, Ingång 34, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-105 96 55
Öppet idag
  • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Ingång 34, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Lungmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Lungmedicinska kliniken utreder och behandlar sjukdomar i lunga, pleura (lungsäck) och mediastinum. Till exempel interstitiella lungsjukdomar, lungcancer, tuberkulos, cystisk fibros, KOL (Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom), hemrespirator, syrgasbehandling i hemmet och transplantation av lungor

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

Ja

Publicerad: 2021-06-24

Efter ett säkerhetsmeddelande från Philips Respironics ser Region Östergötland över rekommendationer och hantering av berörda andningshjälpmedel.

Det gäller problem med ett ljudisolerande material i maskinerna som kan brytas ner med tiden och avge både partiklar som kan följa med i lungorna och gaser som inte är hälsosamma.

Patienter rekommenderas att fortsätta sin behandling och kommer att kontaktas av behandlande klinik. Region Östergötland felanmäler alla enheter till Philips.

Välkommen till Lungmedicinska kliniken.

Lungmedicinska kliniken utreder och behandlar sjukdomar i lunga, pleura (lungsäck) och mediastinum. Till exempel interstitiella lungsjukdomar, lungcancer, cystisk fibros, KOL (Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom), hemrespirator, syrgasbehandling i hemmet och transplantation av lungor

Hos oss har vi följande utbud.

Till toppen av sidan