Lekterapin Västervik

Östra Kyrkogatan 48, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0490-863 03
Öppet idag
  • 07:30 - 16:30med personal

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Tor07:30 - 16:30 med personal
  • Fre07:30 - 14:00 med personal

Besöksadress:
Östra Kyrkogatan 48, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Lekterapin, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Lekterapin finns på Västerviks sjukhus, hus 7, plan 4. Ingången ligger till höger om huvudentrén. Ta trappan eller hissen en våning upp.

Lekterapin är barn och ungdomars frizon. Här sker inga undersökningar eller provtagningar. Till oss kommer barn och ungdomar tillsammans med sina familjer för att leka, skapa, spela, umgås, skratta och koppla av i en lugn och trygg miljö.


På lekterapin ger vi både dig som anhörig och barnet/ungdomen möjlighet att samla kraft inför kommande undersökningar och behandlingar. Hos oss finns lek-, aktivitets- och ungdomsrum samt ett kök där det finns möjlighet att fika/äta när man vill. Vi fokuserar på det friska hos barnen och ungdomarna och ger dem möjlighet att utvecklas. De barn som är isolerade får besök av oss på sina rum istället. Du kan även vara på lekterapin kvällar och helger efter överenskommelse med personalen på avdelning 10.


Lekterapin ingår som en integrerad del av klinikens verksamhet med bland annat förberedelse av barn och ungdomar inför vissa undersökningar. Personalen på lekterapin är förskolelärare.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan