Länsteamet gemensamt, Habiliteringen

Repslagaregatan 6 samt Torkelbergsgatan 14D, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Repslagaregatan 6 samt Torkelbergsgatan 14D, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Länsteam Habiliteringen, Repslagaregatan, 581 85 Linköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Länsteamet har verksamhet i två olika lokaler.

Repslagaregatan 6 i Linköping finns Kommunikation, Sitt och Datateket.

På Torkelbergsgatan 14D i Linköping finns SMAK, Lemo, Intensivträning, Gaming och mottagningarna.

Habiliteringen erbjuder insatser till barn, ungdomar och vuxna och riktar sig till personer med en medfödd funktionsnedsättning eller funktionsnedsättning som uppstått i tidig ålder. Habiliteringens insatser syftar till att förebygga och minska de problem som funktionsnedsättningen medför i det dagliga livet.

Insatserna från habiliteringen ska vara ett komplement till andra insatser som ges från hälso- och sjukvård, kommun och socialtjänst.

Precis som alla som jobbar inom hälso- och sjukvården är vi enligt lag skyldiga att göra orosanmälan till socialtjänsten vid oro eller misstanke om att barn far illa.

Driftsform: Region

Länsteamets uppdrag är att fungera som ett komplement till distriktshabiliteringen i Östergötland. I teamet ingår arbetsterapeut, dietist, logoped, fysioterapeut, sjuksköterska och specialpedagog. Länsteamets målgrupp är barn, ungdomar och vuxna med komplexa frågeställningar, i behov av fördjupade utredningar eller intensiva behandlingsinsatser.

  • Här publiceras information om grupper och utbildningar som erbjuds inom habiliteringens Länsteam, läs mer i kurskatalogen nedan.

  • Det finns flera olika team och mottagningar som ger insatser till dig som patient och ditt nätverk.

    Länsteam Kommunikation
    Vid tal-, språk- och skrivproblem erbjuds individuella lösningar i syfte att kompensera kommunikationshindret.

    Länsteam Lemo
    Här erbjuds gruppverksamhet i syfte att ge funktionell träning i grupp. Vi tränar motorik, alternativ och kompletterande kommunikation, samspel med mera.

    Länsteam Sitt
    Vid svår sittproblematik erbjuds en samlad bedömning i syfte att hitta individuella lösningar för ett förbättrat funktionellt sittande.

    Länsteam Intensivträning
    Barn och vuxna med Cerebral Pares som är i behov av intensivträning utöver den träning som ges i habiliteringens övriga regi erbjuds en gång per år en träningsperiod i grupp. Läs mer under rubrik Intensivträning.

    Länsteam SMAK
    Vid stora ätsvårigheter erbjuds konsultation, individuella insatser och uppföljning.

    Datateket
    Här får barn och föräldrar möjlighet att prova lek vid dator och surfplatta, tips om lämplig metodik, programvara, appar och anpassat styrsätt. 

    Gaming
    Till Gaming kan du som barn eller vuxen komma för att spela VR, WiiU, datorspel och få tips på eget inköp av spel, appar, utrustning och tillhörande anpassningar för att ha möjlighet att fortsätta spela hemma. 

    Länsteamets mottagningar
    Ryggmottagning - Genom samarbete med läkare från Ortopedkliniken, US och Team Olmed erbjuds en bedömning av barnets ryggproblematik.

    Spasticitetsmottagning - Genom samarbete med personal från Rehabiliteringsmedicinska kliniken och Ortopedkliniken US, erbjuds en bedömning av frågeställningar kring barnets spasticitet.

    Ryggmärgsbråcksmottagning - för barn och ungdomar som har ryggmärgsbråck och behov av en samlad undersökning och bedömning av kroppens funktion och planering av insatser framåt. Samarbete mellan barnneurolog, neurokirurg, barnläkare från PNUT, barnortoped och ryggkirurg.

  • Barn och vuxna med Cerebral Pares som är i behov av intensivträning utöver den träning som ges i habiliteringens övriga regi erbjuds en gång per år en period med intensivträning i grupp. Träning kan ges inom områdena;
    • grovmotorik (exempelvis sittande, stående, gående)
    • finmotorik (exempelvis gripa, släppa)
    • aktiviteter i dagliga livet (exempelvis av- och påklädning)
    • språk (exempelvis alternativ kommunikation, språkförståelse)

    Du kan själv söka till en intensivträningsperiod via egenremiss. Blankett för egenremiss finns nedan.

    Intensivträningsperioden är kostnadsfri.

För besökande till Torkelbergsgatan:

Det finns parkeringsplatser för besökande på parkeringen Idéträdgården invid Trädgårdsföreningen, infart från Sandbäcksgatan. Finns även två handikapp-platser på innergården vid Habiliteringens entré. Inget skriftligt tillstånd krävs. Betalparkering finns vid Sandbäcksgatan och vid Tinnerbäcksbadet.

Det finns ett uppehållsrum med mikrovågsugn där du kan värma mat eller äta mellanmål vid behov. Kaffe, te, choklad finns att tillgå i uppehållsrummets pentry.

För besökande till Repslagaregatan:

Det finns parkeringsplatser på gatan utanför entrén alternativt i parkeringshus Baggen på Kungsgatan eller Braxen i Åhlenshuset.

Du kan dygnet runt kontakta oss via 1177 e-tjänster eller ringa telefonnummer 010-105 94 14.

Till toppen av sidan