Kvinnokliniken ViN, Norrköping

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Kvinnokliniken i Östergötland, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Publicerad: 2019-04-17

Besvär i underlivet? Kontakta din vårdcentral eller kvinnokliniken. Det finns även privata gynekologer som har avtal med Region Östergötland.

För preventivmedelsrådgivning och graviditetsrelaterade frågor, kontakta Kvinnohälsan.

För utredning av sexuellt överförbara sjukdomar, kontakta STD-mottagningen.

Ungdomsmottagningen hjälper dig som är under 25 med både gynekologiska undersökningar och preventivmedelsrådgivning.

Vid akuta problem, vänd dig till akutmottagningen.

På Vrinnevisjukhuset bedrivs gynekologisk öppen och sluten vård med profilering mot benign kirurgi, särskild bäckenbottenkirurgi. Vi förlöser kvinnor from graviditetsvecka 29 och har neonatalavdelning.

Driftsform: Region

  • På kvinnokliniken arbetar flera kuratorer och vi finns tillgängliga för dig som är patient inom samtliga delar av kvinnoklinikens verksamhet. Vi arbetar främst med att ge stöd genom samtal, men kan även hjälpa till med att hänvisa er rätt om ni har behov av annan hjälp som vi inte kan erbjuda. Vi kuratorer är utbildade socionomer med olika kompetens. Några av oss är bl.a. vidareutbildade inom psykoterapi. Vi har liksom övrig vårdpersonal tystnadsplikt (sekretess).

    Grunden till kontakten med oss kuratorer är att du har eller söker kontakt med någon av kvinnoklinikens verksamheter, exempelvis ska träffa läkare på mottagningen, fött barn, är inlagd på avdelning 16 eller inskriven på kvinnohälsan. Kontakten med kvinnokliniken kan röra sig om många olika saker, något som rör graviditet eller barnlöshet, förlossning, gynekologiska sjukdomar eller att du blivit utsatt för sexuellt våld. T.ex. i samband med abort eller våldtäkt blir du alltid erbjuden att få träffa kurator för samtal. Kontakten är dock alltid frivillig och formas i samråd med dig som patient.

Till toppen av sidan