Kvinnohälsovården Ullared, Ullared

Falkenbergsvägen 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-476 19 15
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre06:00 - 11:00

  Besöksadress:
  Falkenbergsvägen 1
  Län, kommun:
  Hallands län, Falkenberg
  Postadress:
  Kvinnohälsovården, Falkenbergsvägen 1, 31160 Ullared

  Kvinnohälsovården i Region Halland erbjuder:

  - Graviditetsövervakning (mödravård), rådgivning och stöd under graviditet

  - Informationsträffar i grupp som förberedelse inför förlossning och föräldraskapet på mottagningen i Falkenberg

  - Ultraljudsundersökningar under graviditet på mottagningen i Falkenberg

  - Specialistläkarkontakt vid behov under graviditet på mottagningen i Falkenberg

  - Rådgivning och förskrivning av preventivmedel

  - Gynekologisk cellprovskontroll

  - Rådgivning och tidsbeställning via telefon och 1177.se

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Publicerad: 2022-06-11

  Under juni-augusti kan vi inte ta emot lika många besök som vanligt. Vid akuta besvär ska du alltid söka dig till närmaste akutmottagning.

  Behöver du förnya ditt recept på preventivmedel? Logga in på 1177 och be om att få ett förnyat recept.

  Publicerad: 2022-06-21

  Nu visas ett nytt nummer när någon från vården i Region Halland ringer till en patient – numret som visas är 010-184 80 04.

  • När du är gravid erbjuds du regelbundna besök hos oss. Det är för att se hur du och fostret mår, och för att förbereda inför förlossningen. Besöken är gratis och frivilliga.

   På 1177 kan du läsa om alla barnmorskebesök och hur du kan förbereda dig inför dem.
   Besök under graviditeten i Hallland

  • En frisk medförälder eller närstående får vara med på mottagningsbesök på Kvinnohälsovården. Inga syskon (minderåriga barn) får följa med, förutom spädbarn vid eftervårdsbesök.

   Om du känner dig sjuk med symtom som kan bero på covid-19 ska du kontakta oss innan du kommer. Du som är gravid rekommenderas att provta dig om du får symtom på covid-19. Läs på sidan Självprovtagning covid-19 i Halland hur du provtar dig. Om du som är gravid får ett provsvar som visar att du har covid-19 ska du kontakta oss.

   Alla gravida i Halland erbjuds två undersökningar med ultraljud under sin graviditet. Undersökningarna är frivilliga och du läser mer om vad de innebär på sidan Fosterdiagnostik.
   Den första undersökningen som erbjuds görs vid cirka 12 graviditetsveckor, tidigt ultraljud, antingen som del i den så kallade KUB-undersökningen (kombinerat ultraljud och blodprov) eller så kan man välja att enbart göra själva ultraljudsundersökningen.
   Rutinultraljudet, RUL, görs graviditetsvecka 18-20.
   Din barnmorska bokar tid för dig. Ultraljudsundersökningarna görs på Kvinnohälsovården i Varberg, Västra Vallgatan 14.

   Ytterligare ultraljudsundersökningar kan bli aktuellt vid vissa tillstånd och du får då mer information om vad som gäller för just dig.

  • Kvinnohälsovården i Halland har lanserat en digital föräldrautbildning

   Välkomna till föräldrautbildningen och er resa mot föräldraskapet!

   Kanske är det första gången ni gör den här resan – om ni väntar ert första barn. Kanske har en av er, eller ni båda varit med om denna resa tidigare. Kanske är du en blivande förälder som gör denna resa på egen hand. Oavsett är vi mycket glada över att du eller ni har hittat hit.
   Utbildningen är till för både dig som ska bli mamma och dig som är partner. Vi väljer att benämna dig partner. Du kanske är kvinnans partner, du kan också vara en närstående vän eller doula, men i detta sammanhang så kallar vi dig partner. När man dansar har man en danspartner och i förlossningssammanhang har man en förlossningspartner.
   Vi rekommenderar att ni går denna utbildning tillsammans.

   Det är vanligt och helt normalt att ha blandade känslor inför att föda barn och att bli förälder. Det vi vet är att kunskap kan ge bra verktyg på vägen. Utbildningen innehåller både text, bild och film i olika kapitel som ni får ta del av under olika delar av graviditeten. I några kapitel kommer det också att finnas frågor eller övningar som ni ska göra tillsammans.
   Föräldrautbildningen innehåller förberedelse och fakta som är bra för er att ha med in i föräldraskapet, inför förlossningen, amningen och under den första tiden med ert nyfödda barn.

   Ni får tillgång till föräldrautbildningen via en app som ni får information om på andra inskrivningsbesöket på kvinnohälsovården. Om ni aktiverar aviseringar för denna app, kommer vi att meddela när det är dags för er att ta del av ett nytt kapitel. Ni kan läsa och titta på de olika kapitlen så många gånger ni vill. Ni kommer att ha tillgång till utbildningen under hela graviditeten och tre månader efter ert barn är fött.

   Under utbildningen kommer ni att få möta alla olika yrkeskategorier som ni kan tänkas träffa under resan genom graviditeten, förlossningen och även senare på barnhälsovården. Utbildningen har skapats av barnmorskor på kvinnohälsovården tillsammans med övriga som ni också kommer att möta under utbildningens gång.

   Än en gång - varmt välkomna och lycka till!

    

  • Vi erbjuder kvinnor i åldern 23-50 år att göra ett cellprov vart tredje år. Därefter kallas du vart femte till sjunde år, till och med det år du fyller 64.Togs ditt senaste cellprov innan du fyllt 64 år kan du bli kallad upp till 70 års ålder.

   Om du tar ditt cellprov varje gång du blir kallad får du ett starkt skydd mot cancer i livmoderhalsen. Risken minskar med mer än 90 procent. Provet används för att upptäcka både cellförändringar och HPV (humant papillomvirus). Undersökningen tar bara ett par minuter och den är både smärtfri och ofarlig.

   Läs mer om cellprov

   Läs mer Cellprov räddar liv

   Behöver du boka om din tid för cellprov kan du göra det genom att logga in.

  • Det finns olika sätt att skydda sig mot oönskad graviditet. De olika sätten brukar kallas för preventivmetoder eller preventivmedel. Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er mot graviditet.

   Hos oss kan du få råd och stöd i ditt val av preventivmedel.

   Läs mer om preventivmedel

  Till toppen av sidan