Könsmottagning, Borås

Brämhultsvägen 53, 504 55, Borås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag11.00–11.45
Tisdag11.00–11.45
Onsdag11.00–11.45
Torsdag11.00–11.45
Fredag13.00–14.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–14.40Webbtidbok
Tisdag15.00–16.00Webbtidbok
Onsdag08.00–11.20Webbtidbok
Torsdag08.00–11.20Webbtidbok
Fredag08.20–11.00Webbtidbok
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Brämhultsvägen 53, 504 55, Borås
Län, kommun:
Västra Götalands län, Borås
Postadress:
Södra Älvsborgs Sjukhus, Hudmottagning Borås, Brämhultsvägen 43, 50182, Borås
Webbplats:
https://sas.vgregion.se/avdelningar-och-mottagningar2/hudmottagning-boras/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Med buss: Åk till hållplats Södra Älvsborgs Sjukhus.

Med bil: Från motorväg R40, tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.

Hitta på plats:

Ingång 1, hiss H, plan 2

Publicerad: 2024-05-03

Du kan välja att få information från sjukvården digitalt i första hand. Då kommer meddelanden från sjukvården via 1177.se, när det är möjligt. Du får då en notis via e-post eller sms när det finns ett meddelande till dig och för att läsa det loggar du in på 1177.se. 

På mottagningen kan du få hjälp om du misstänker att du kan ha smittats av en sexuellt överförbar sjukdom. Vi utför provtagning samt undersöker och behandlar könssjukdomar.


Vi kan även ge PrEP (pre-expositionsprofylax) som är ett läkemedel i förebyggande syfte för att minska risken att få hiv.


Mottagningen är öppen för alla åldrar, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

Sekretess

All personal inom vården lyder under sekretess och har tystnadsplikt. På könsmottagningen använder vi oss dessutom av en separat databas till journalerna. En databas som bara personal som arbetar på könsmottagningen kan läsa. 

Om du har behov av extra sekretess till exempel på grund av hot mot dig, eller om du har skyddad identitet, önskar vi att du meddelar det vid din första kontakt med oss om det är möjligt.

  • Om någon av dina tidigare partners har testats positiv med någon könssjukdom och sedan smittspårats via sköterska eller kurator får du hemskickat ett partnerbrev. Om du har fått ett partnerbrev, vänligen ring till oss under vår telefontid så hjälper vi dig att boka en tid.

    Om dina testresultat som påvisar en könssjukdom, oavsett om provet är taget på en annan mottagning eller om du har beställt och skickat in ett provtagningskit via e-tjänsterna på 1177, är du välkommen till oss för behandling.

  • Vi gör bedömning och behandling av kondylom om din vårdcentral har skickat en remiss till oss. Sök din vårdcentral för en första bedömning. 

  • För att få svar på dina prover, brukar vi be dig att själv ringa till mottagningen efter cirka en vecka efter att du lämnat prover. Vid besöket får du en personlig kod för denna kontakt. Vi föredrar i första hand att du själv ringer upp oss, så du kan välja den tidpunkt och den plats som passar dig bäst för detta samtal.

    I vissa fall kan det hända att vi ändå behöver kontakta dig. I det frågeformulär du ska ha fyllt i vid ditt besök fyller du i, om du i så fall önskar denna kontakt via brev eller telefon.

    Om det inte går att nå dig på det telefonnummer du angett trots att vi har försökt vid flera tillfällen under flera dagar, kan vi ändå behöva skicka ett brev till dig, även om du har önskat bli kontaktad via telefon. Var därför noga med att fylla i rätt telefonnummer när du fyller i frågeformuläret.

Remisskrav

Vänligen vänd dig till din vårdcentral för en första bedömning.

Du kan avboka ditt besök via 1177 e-tjänster eller genom att ringa oss. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift.

Inför ditt besök

Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Du checkar i första hand in med din mobil eller genom att använda dig av incheckningskioskerna som finns huvudentrén (ingång 1), entré psykiatri (ingång 5) eller entré rehab (ingång 10). 

Att ta med till besöket eller inskrivningen:

  • Kallelse
  • Fotolegitimation
  • Eventuell medicinlista
  • Ifylld hälsodeklaration om du fick en sådan med kallelsen

Se även specifik information i din kallelse. Där finns information om förberedelser inför eventuell undersökning.

Meddela oss i god tid om du behöver tolk.

Här hittar du information som är bra att ha inför, under och efter ditt sjukhusbesök. Här finns till exempel kartor, information om hur hittar på sjukhuset, våra ordningsregler samt tillgängligt serviceutbud.

  • Här hittar du apotek på SÄS 

  • När du blir patient skrivs alla vårdinsatser in i en patientjournal som du har rätt att ta del av. Logga in på 1177 för att läsa och beställa kopior eller kontakta journalutlämningen på SÄS.

  • Kartor över sjukhusområdena i Borås och Skene med information om parkeringsplatser, nummer på ingångar/entréer samt matställen och övrig service.

  • Här finns information om vart du kan höra av dig för att få tag på eventuella kvarglömda tillhörigheter.

  • Här hittar du information om de restauranger, caféer och butiker som finns på SÄS.

  • För att skydda patienter, besökare och medarbetare finns några gemensamma regler som vi ber dig som besöker sjukhusområdet att ta hänsyn till.

     

  • Information och öppettider för SÄS receptioner

     

  • Sjukhuskyrkan finns på SÄS i Borås och Skene och är till för patienter, anhöriga och medarbetare.

     

  • Här hittar du tips och råd vid sjukskrivning samt information om hur du kan få stöd av och kontakt med SÄS rehabkoordinatorer.

     

  • I Tillgänglighetsdatabasen finns information till invånare och besökare om fysisk tillgänglighet i vardagen.

     

Till toppen av sidan