Infektionsavdelning 2, Malmö

Ruth Lundskogs gata 3, Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

040-33 70 92

Öppet idag

 • Dygnet runt

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån - Sön11:00 - 20:00

  Öppettider

  • Mån - SönDygnet runt
  Besöksadress:
  Ruth Lundskogs gata 3, Malmö
  Län, kommun:
  Skåne län, Malmö
  Postadress:
  Infektionsavdelning 2, Skånes universitetssjukhus, Ruth Lundskogs gata 3, Plan 2, 205 02 Malmö
  Webbplats:
  http://vard.skane.se/skanes-universitetssjukhus-sus/mottagningar-och-avdelningar/infektionsavdelning-2-malmo/

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Akuten. Bussen är gratis.

  Hitta på plats:

  Du hittar oss på våningsplan 2.

  Vi tar hand om dig som behöver behandlas eller isoleras för en smittsam eller allvarlig infektion under en eller flera dagar. Det kan till exempel vara sepsis eller infektioner i luftvägarna, urinvägarna, hjärnan, huden eller skelettet. Vi tar också hand om dig som har ett försvagat immunförsvar, resistenta bakterier eller mindre brännskador.


  Här kan du även få intensivvård och särskild högisolering. Du kan komma hit om du har vårdats på sjukhus utomlands och behöver mer vård när du har kommit tillbaka till Sverige.

  Information till besökare

  Besöksregler

  På den här avdelningen kan vi inte ta emot besök av närstående. Anledningen är att vi på avdelningen vårdar patienter med bekräftad eller misstänkt covid-19.

  Det går naturligtvis bra att ha kontakt med nära och kära via telefon och videosamtal. När ni har videosamtal är det viktigt att andra personer inte hamnar i bild. Tänk också på att visa hänsyn till de runt omkring dig genom att ha samtalet på låg volym.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region