Hematologiska kliniken, Linköping

Universitetssjukhuset, Ingång 34, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-103 00 00
Öppet idag
 • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Ingång 34, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Hematologiska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Hematologiska kliniken behandlar personer från Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län med sjukdomstillstånd inom det blodbildande systemet såsom brist på olika typer av blodkroppar (röda, vita, blodplättar), samt tumörsjukdomar utgående från blodbildande celler som leukemier, lymfom, myelom.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

Ja

Hematologiska kliniken på Universitetssjukhuset i Linköping behandlar patienter från Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län med sjukdomstillstånd inom det blodbildande systemet.

De vanligaste sjukdomarna som behandlas vid kliniken är olika typer av blodbrist samt tumörsjukdomar i blodet som leukemier, lymfom och myelom.

En stor del av verksamheten utgörs av stamcellstransplantation, där behandlingen innebär att blodbildande stamceller tillförs. Cellerna har antingen tagits från patienten själv (autolog transplantation) eller från en släkting eller annan donator med samma vävnadstyp (allogen transplantation).

Hematologiska kliniken bedriver forskning främst om behandling av leukemier och myelom, samt stamcellstransplantation. Denna forskning sker i stor utsträckning i samarbete med andra hematologienheter nationellt och internationellt.

Kliniken har en hematologisk mottagning, en hematologisk vårdavdelning med 16 vårdplatser samt en benmärgspunktionsmottagning.

Länk till klinikens sida på Region Östergötlands webbplats

 • Jag heter Lilly-Ann Vallin och arbetar som kurator på hematologiska kliniken. Jag kan hjälpa dig som är patient och närstående med följande:

  • Att fungera som samtalsstöd i den förändrade livssituation som sjukdomen kan innebära.
  • Att bearbeta kris och sorg – enskilt eller tillsammans med närstående.
  • Att informera om samhällets stöd och service.
  • Stöd i kontakten med olika myndigheter, exempelvis Försäkringskassa, Arbetsförmedling eller kommun.
  • Övriga frågor och funderingar som är relaterade till din sjukdom och aktuella livssituation.

   

   

  Lilly-Ann Vallin

  Kurator

  Telefon: 010-103 00 00

   

 • Vi ansvarar för om- och avbokning av tid, receptförnyelse, intyg med mera. Telefonnummer 010-105 98 15.

   

 • Hematologiska kliniken behandlar personer från Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län med sjukdomstillstånd inom det blodbildande systemet såsom brist på olika typer av blodkroppar (röda, vita, blodplättar), samt tumörsjukdomar utgående från blodbildande celler som leukemier, lymfom och myelom.

  Länk till mottagningen

   

   

 • Hematologiska klinikens sjukgymnast heter Eva Hellberg.

  Telefonnummer 010-103 47 26

  Sjukgymnasten träffas säkrast mellan 07.30 - 14.00, om hon inte kan svara går det att lämna ett meddelande i hennes röstbrevlåda.

 • Länk till information om stamcellstransplantation. Vi kan erbjuda autolog transplantation (där man får celler från sig själv) och allogen transplantation (där man får från en donator, frisk besläktad eller obesläktad).

 • Vårdavdelningen är specialiserad på hematologiska sjukdomar. Vårdavdelningen har 16 vårdplatser fördelade på 16 enkelrum.

  Länk till vårdavdelningen

   

 • Länk till information om Benmärgsundersökning som vi erbjuder vid vissa sjukdomar för att fastställa en diagnos.

 • Hematologiska klinikens dietist heter Erika Karlsson.

  Dietisten träffar patienter som har läkarkontakt på Hematologiska kliniken. Dietisten arbetar i team tillsammans med bland annat läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut och kurator. Målsättningen är att alla patienter ska ha ett gott näringstillstånd utifrån sjukdom och behov.

  Telefonnummer: 010-103 00 00

Till toppen av sidan