Telefonnummer
090-785 14 71
Öppet idag
 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
 • Mån - SönDygnet runt

Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, 901 85 Umeå

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Följ hänvisning i centralhallen till byggnad 10D+E, våning 6. Målpunkt E63.

Hand- plastik- och ögonavdelningen ansvarar för vård av tre olika specialiteter, ögonkirurgi, hand- och plastikkirurgi.


Här skrivs patienter in för planerade operationer och utredningar, men även patienter med akuta skador och sjukdomar tas emot och vårdas på avdelningen. Vi behandlar patienter alltifrån två månaders ålder till vuxna.


På avdelningen finns bred yrkeskompetens. Här samarbetar sjuksköterskor, undersköterskor med läkare från de olika specialiteterna.


För mer information om de olika specialiteterna klicka på fliken Vårt utbud.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Har du frågor angående planerad operation där du ska läggas in på avdelningen är du välkommen att kontakta operationsplanerare.

Telefon 090-785 28 70

Telefontid: Måndagar till torsdagar klockan 13.30–14.30

Övriga tider går det bra att tala in ett meddelande.

Remisskrav

Remiss krävs från annan vårdgivare eller via Egen vårdbegäran. Mer information finns under länken Remiss och Egen vårdbegäran.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Avdelningen har fria besökstider, men vi försöker även se till patienternas behov och önskemål om avskildhet och lugn under vårdtiden.

Tänk på att vid besök på avdelningen låta bli att använda parfym eller ta med levande blommor då allergier kan göra det besvärligt för inneliggande patienter och personal.

Välkommen till Hand- plastik och ögonavdelningen! Här hittar du information om våra olika specialiteter.

 • Hand- plastik och ögonavdelningen är en kirurgisk vårdavdelning som omfattas slutenvårdsplatser och dagkirurgiska vårdplatser. Avdelningen har både planerad och akut verksamhet. Våra patienter är både barn och vuxna.

  På avdelningen vårdas patienter med defekter och deformiteter som uppkommit i mjukdelar, skelett och vävnad. Exempelvis brännskador, medfödda missbildningar, trauma, tillstånd vid tumörer, tidigare utförda operationer och cirkulationsbetingade ingrepp.

   

  Avdelningen har ett nära samarbete med klinikens mottagning, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kurator, logopeder, operation- och narkospersonal.

  Har du frågor kan du kontakta oss på avdelningen.
  Telefon: 090-785 14 71

  Har du frågor och funderingar gällande mottagnings- och/eller återbesök så kontaktar du hand- och plastikkirurgisk mottagning.

  Har du frågor och funderingar gällande mottagnings- och/eller återbesök så kontaktar du hand- och plastikkirurgisk mottagning.

  Här finns kontaktinformation till hand- och plastikkirurgiska mottagningen

  Länk till hand- och plastikkirurgisk sektion på regionens webbplats.

 • Patienter som genomgår ögonkirurgi vårdas på avdelningen. Ungefär hälften av patienterna som kommer till oss är jourfall. Resterande patienter utgör planerade inläggningar från vår väntelista.

  Den största delen av vården rör kirurgiska behandlingar av ögat och dess sjukdomar, exempelvis näthinneavlossningar och diabetiska förändringar. Vi vårdar också dagkirurgiska patienter, barn och vuxna, som opereras och går hem samma dag. Det kan till exempel vara operationer av skelning. De flesta operationer sker i lokalbedövning men även narkos finns att tillgå när så krävs.

  Ett nära samarbete finns med syncentral, kurator och mottagning. Behov av specialhjälpmedel och utprovning av dessa sköts tillsammans med syncentralen och dess personal.

  Har du frågor gällande väntelistor och planerade inläggningar på avdelningen, kontakta ögonkliniken i Umeå.
  Telefon: 090-785 91 72

  Har du frågor och funderingar gällande mottagnings- och/eller återbesök så kontaktar du ögonmottagningen.
  Telefon: 090-785 91 56 (tidsbokning)

  Har du frågor kan du kontakta oss på avdelningen.
  Telefon: 090-785 14 71

Till toppen av sidan