Gynmottagningen Kalmar

Patientvägen 5, Kalmar

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–11.00
Tisdag07.30–11.00
Onsdag07.30–11.00
Torsdag07.30–11.00
Fredag07.30–11.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–15.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Patientvägen 5, Kalmar
Län, kommun:
Kalmar län, Kalmar
Postadress:
Länssjukhuset i Kalmar, Gynmottagningen, 391 85 Kalmar

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Parkering finns i nära anslutning till sjukhuset. Se parkering- och områdeskarta under rubriken Praktisk information längre ner på sidan.

Hitta på plats:

Gynmottagningen finns på Länssjukhuset i Kalmar, hus 18, plan 5. Lättast kommer du till oss genom att gå in via entrén i hus 18, Patientvägen 5. Ta sedan hiss eller trappor upp till plan 5.

Du är välkommen att kontakta oss för rådgivning, undersökning och behandling vid gynekologiska besvär samt för abortrådgivning. Du kontaktar oss via vår telefonrådgivning eller genom att logga in på 1177.se.


Just nu har vi extra långa väntetider på både återbesök och nybesök. Vid följande besvär: buksmärta, menstruationsrubbning, graviditetsillamående, flytningar, klåda, sveda, klimakteriebesvär eller inkontinens rekommenderar vi alltid en första kontakt och bedömning på hälsocentral. Du kan också ringa 1177 för rådgivning.


Vid akuta gynekologiska besvär kvällar, nätter och helger ring 1177 för rådgivning eller vänd dig till Gynavdelning 5 Kalmar.

Driftsform: Region

 • På Länssjukhuset i Kalmar finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet Nyckeln finns på Länssjukhuset i Kalmar, hus 13, plan 7.

  Patienthotellet Nyckeln Kalmar

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Frisör finns på sjukhusområdet i hus 21 och erbjuder service för de kunder och patienter som behandlas på sjukhuset. 

  Sjukhusfrisör

 • Röda Korset erbjuder stöd och hjälp till dig som är patient eller besökare på våra sjukhus. Du hittar värdarna från Röda korset vid sjukhusets huvudentré. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som att vägleda bland hissar och korridorer eller bara lyssna och vara sällskap när väntan blir lång. 

 • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

  Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

  Inloggning via sms

  1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
  2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
  3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
  4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
  5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
 • Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

  Restaurang och café Träffpunkten

  Vi serverar tre olika varmrätter, varav en vegetarisk, dagens sallad och fika.

  Öppettider, vardagar
  Frukost 08:00 -10:45
  Fika 08:00 – 14:00
  Lunch 11:00 – 14:00 

  Träffpunkten ligger i hus 19 på Länssjukhuset i Kalmar. 

  Kiosk (Pressbyrå)

  Hus 19.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Länssjukhuset i Kalmar.  Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

  Taxi- och transportzonen är placerad utanför apoteket hus 21, Hälsogränd 4.

  Karta över Länssjukhuset i Kalmar län

 • En plats för patienter, deras anhöriga och allmänhet att finna återhämtning. 

  Sinnenas park i Kalmar

 • I anslutning till sjukhusets huvudentré hittar du sjukhusets reception. Här kan du till exempel fråga om vägen till mottagning eller avdelning och få hjälp med att boka din sjukresa eller färdtjänst. I receptionen kan du också betala din patientfaktura kontant om du ej kan betala via internet.

 • Det finns rullstolar att låna. De hittas i huvudentrén på sjukhuset. 

 • Nära huvudentrén, i hus 19 finns sjukhuskyrkan, som är till för patienter, närstående och personal. "Rum för stillhet" är öppet för besök och andakt.
  Sjukhuskyrkan på länssjukhuset i Kalmar

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan