Förlossningsavdelningen kvinnokliniken Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-242 14 25
Öppet idag
  • Dygnet runt
Telefontid idag
  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
  • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Förlossningsavdelningen, Kvinnokliniken, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Med bil följ skyltar mot förlossningsavdelningen då du kommer mot besöksparkeringen. Med buss kan du ta bussnummer 3, 4, 112, 113, 114 som stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov". Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se

Hitta på plats:

Från huvudentrén, ta höger till målpunkt S. Avdelningen finns en trappa ner på plan 3. Från besöksparkeringen når du förlossningsavdelningen via trapphus/hiss Q8, en trappa ner. Utanför entrén till förlossningsmottagningen finns parkeringsplatser för tillfällig parkering. Om du ska stanna kvar på förlossningen behöver du flytta bilen till sjukhusets avgiftsbelagda besöksparkering.

Hit välkomnas blivande föräldrar som ska föda barn. För bästa omhändertagande vill vi att du ringer innan du kommer. Du kan ringa till oss dygnet runt för rådgivning.

Länets tre förlossningsavdelningar har ett nära samarbete för att på ett tryggt och bra sätt ta hand om blivande mammor och barn. Om det är fullt på ditt närmaste sjukhus kan du bli hänvisad till annan förlossningsavdelning. Det är viktigt att du ringer närmaste sjukhus för att prata med en barnmorska när det är dags för förlossning för att få ett bra och säkert omhändertagande.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ta med legitimation. Läs om parkering i informationen om vägbeskrivning.

Ibland kan man besöka förlossningen för bokade specialistmödravårdsbesök. De besöken är avgiftsfria men om du uteblir från ett bokat besök eller avbokar eller ändrar tiden senare än tre hela vardagar (72 timmar) före besöket, får du en faktura på patientavgiften. Läs mer på 1177.se om du behöver avboka eller ändra din tid och om prisinformation.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

2022-02-01: Under förlossningen får du ha med dig en anhörig. Om denna person har förkylningssymtom görs inget antigentest utan anhörig får vara med under aktiv förlossning men åka hem efter att barnet är fött.

Till toppen av sidan