Föräldrar-spädbarnsverksamheten Hagadal, Barn och ungdomspsykiatriska kliniken US

Garnisonsvägen 9, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-103 47 45
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30
   Öppettider
   • Mån - Tor08:00 - 16:30
   • Fre08:00 - 14:00

   Besöksadress:
   Garnisonsvägen 9, Linköping
   Län, kommun:
   Östergötlands län, Linköping
   Postadress:
   Barn och ungdomspsyk kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

   Enheten, som är en samverkan mellan Region Östergötland och Linköpings kommun, vänder sig till gravida kvinnor och spädbarnsfamiljer (barn under 1 år) som är utsatta för påfrestningar som kan leda till relationsstörningar mellan föräldrar och barn. Enheten erbjuder stöd och behandling med syfte att förebygga psykisk och psykosocial problematik hos barn.


   Du kan själv kontakta Hagadal via telefon. Remiss kan också komma från mödrahälsovård och barnhälsovård samt andra verksamheter som möter gravida kvinnor och/eller spädbarnsfamiljer som t.ex. primärvård, BB, barnklinik, psykiatri och socialtjänst.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Remisskrav

   Nej

   Vi vill genom stöd och behandling förebygga psykisk och psykosocial problematik hos barn. Behandlingen hos oss är inriktad på samspelet mellan föräldrar och barn samt att stödja föräldrar i föräldrarollen och stärka deras omsorgsförmåga genom att förstärka den känslomässiga kontakten med barnet. Vi lägger stor vikt vid att rikta verksamheten till barnets båda föräldrar och erbjuder parsamtal med fokus på aktuellt och framtida föräldraskap. Vår personal har bred erfarenhet och kompetens från psykiatri och socialtjänst. Vi som arbetar här är familjepedagoger (förskollärare, socialpedagog, beteendevetare), psykologer och socionomer.

   • Enskilda samtal, familjesamtal och nätverksarbete.

   Till toppen av sidan