Enheten för intensiv kontextuell behandling

Dag Hammarskjöldsväg 13, Uppsala

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Dag Hammarskjöldsväg 13, Uppsala
Län, kommun:
Uppsala län, Uppsala
Postadress:
Akademiska sjukhuset, 751 85 Uppsala
Webbplats:
http://www.akademiska.se/bup/socialpsyk

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För att få aktuell vägbeskrivning till oss, gå till www.eniro.se eller www.hitta.se. Vill du få information om busslinjer och tidtabeller, kontakta Upplandslokaltrafik eller sök på www.ul.se.

IKB-teamet är en enhet inom BUP:s förstärkta öppenvård där det finns både region- och kommunanställd personal. Verksamheten riktas till barn- och ungdomar 13–20 år med självskadebeteende och/eller suicidnära beteende samt deras familjer.

Syfte och mål med behandlingsinsatsen är att under en tre-sexmånadersperiod erbjuda intensivt stöd och behandling till ungdomar och deras familjer där tidigare insatser behöver kompletteras samt att förhindra institutionsplaceringar och psykiatrisk slutenvård.

Vi arbetar enligt en modell kallad intensiv kontextuell behandling av självskada, IKB, vilket är en intensiv integrerad individ- och familjeterapeutisk behandlingsmodell som bygger på principer från Dialektisk beteendeterapi, DBT, Funktionell familjeterapi, FFT och Motiverande samtal, MI.

Till oss kommer man på remiss från myndighetsperson inom socialtjänsten eller från barn- och ungdomspsykiatrins öppenvård eller akutmottagning

Driftsform: Region

Till toppen av sidan