Diabetesmottagningen, Endokrinmedicinska kliniken US

Universitetssjukhuset, södra entrén, hiss D, plan 12.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–09.30
Tisdag08.00–09.30
Onsdag08.00–09.30
Torsdag08.00–09.30
Fredag08.00–09.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–14.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, södra entrén, hiss D, plan 12.
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Endokrinmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

OBS! Notera att vår mottagning nu har flyttat till nya lokaler.

Våra uppgifter är att behandla diabetes i öppen och sluten vård, undervisa patienter, personal och vårdstuderande samt följa utvecklingen och forskningen inom diabetesområdet och att själva bedriva utveckling och forskning.

Driftsform: Region

På diabetesmottagningen följer vi huvudsakligen patienter med typ 1 diabetes (tidigare benämnt barn- och ungdomsdiabetes) medan patienter med typ 2 diabetes (tidigare benämnt vuxen- åldersdiabetes) huvudsakligen följs upp i primärvård.

I mottagningens diabetesteam ingår diabetessjuksköterska, dietist, fotterapeut, kurator och läkare.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du lämna meddelande till oss, avboka mottagningstider och förnya recept som utfärdats av våra läkare.

  • Till våren driver vi en grupp där vi tillsammans lär mer om kolhydratsräkning. Vi hoppas att vi tillsammans kan ge varandra motivation, ökad kunskap och driv för en lättare vardag. Vi startar grupper löpande med 6-8 pers/grupp. Önskemål har kommit om grupper i olika åldrar så vi försöker göra grupperna anpassade efter ålder under våren och placerar dig i den grupp vi anser lämplig.

    Varje grupp ses tisdag eftermiddag vid fyra tillfällen. Första gruppstart v. 4-7 och riktar sig till dig mellan 18-30 år. För intresse kontakta diabetesmottagningen genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster eller på telefon 010- 105 93 20.

  • Vid Diabetesmottagningen anordnas informations- och utbildningstillfällen för de patienter med Typ 1 diabetes som kontrolleras på vår klinik. 

    Diabetesdagvård
    Riktar sig till dig som har Diabetes typ 1 och är intresserad av/eller har behov av att uppdatera och fördjupa dina kunskaper om diabetes.

    Dagvårdsveckorna är under 2023 inplanerade vecka 11, 19, 37 och 47.

    Målsättningen under veckan är att du ska få ökad kunskap om din diabetes, insulinbehandling och utbyta erfarenheter med varandra. Under veckan deltar diabetessjuksköterska, dietist, läkare, fotterapeut och kurator. Läs mer i informationsbladet som finns länkat nedan.

    Intresseanmälan sker till diabetessjuksköterska på telefonnummer 010- 105 93 20 (knappval 3) eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan även komma att tillfrågas vid mottagningsbesök om du är intresserad av att delta i denna verksamhet.

    Gruppträffar
    För dig som är intresserad av gruppträffar kan vi i mån av tid och intresse skräddarsy utbildning med till exempel fysiskt aktivitet, kost, stress, fortbildning i insulinpumpbehandling eller bara träffa andra personer med typ 1 diabetes för diskussion om hur det är att leva med diabetes. Vi kan lägga upp gemensamt program efter första träffarna. Det vi tar upp under träffarna är styrt av gruppens önskemål och den gruppledare som deltar. Gruppen består av 6-8 deltagare och antal tillfällen beror på grupp, utbildningsområde och önskemål.

    Vi försöker att sätta ihop grupper med deltagare som befinner sig i liknande situationer i livet. Här anordnas ibland även grupp med gravida med typ 1 diabetes eller som nyligen fött barn.

    Gruppträffar pågår kontinuerligt
    Intresseanmälan sker till diabetessjuksköterska på telefonnummer 010-105 93 20 (knappval 3) eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan även komma att tillfrågas vid mottagningsbesök om du är intresserad av att delta i denna verksamhet. 

  • Vid ett besök hos oss, som tar cirka 45 - 60 minuter, går vi igenom hur en vanlig dag och en helgdag oftast ser ut vad gäller mattider, mat och dryck. Vi diskuterar vilka livsmedel du brukar använda och hur maten tillagas.

    Det är bra om personer som deltar i inköp och matlagning följer med till besöket eftersom maten oftast berör hela hushållet. Förbered dig gärna inför besöket genom att skriva ner frågor och funderingar som du har och vill diskutera.

    Knappval 2.

  • Knappval 1.

Remisskrav

Nej

När du blir uppringd kan telefonnumret som samtalet kommer ifrån vara antingen ett 010-nummer eller ett vanligt mobiltelefonnummer, tänk på att alltid svara i telefonen när du har en bokad telefontid.

Till toppen av sidan