Bra Liv Tenhult vårdcentral

Jönköpingsvägen 7, Tenhult

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-242 68 90

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Tor08:00 - 16:45
   • Fre08:00 - 15:00

   Öppettider

   • Mån - Tor08:00 - 11:30 Laboratoriet
   • Mån - Tor08:00 - 16:45 Vårdcentralen
   • Fre08:00 - 15:00 Vårdcentralen
   Besöksadress:
   Jönköpingsvägen 7, Tenhult
   Län, kommun:
   Jönköpings län, Jönköping
   Postadress:
   Jönköpingsvägen 7, 560 27 Tenhult
   Webbplats:
   http://www.rjl.se/tenhultsvardcentral

   På Tenhults vårdcentral finns såväl läkare som distriktssköterskor och vi vill vara det nära alternativet för dig som bor i Tenhult. I anslutning till vårdcentralen finns laboratorium där du kan ta blodprover även inför besök till specialistläkare. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

   Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

   När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via närakuternas e-tjänster.

   Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

   Ålder

   Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

   Publicerad: 2021-03-02

   För aktuell information från Region Jönköpings län om covid-19-vaccin,
   drop-in och tidsboknig, var god läs på 1177.se
   Vaccination mot covid-19, 1177 Vårdguiden

   Välkommen att kontakta Bra Liv Tenhult vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon 010-242 68 90. Vi kan erbjuda flera olika mottagninga beroende på vad du behöver hjälp med. 

   • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

    Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

    Läs mer om Bra Liv nära

   • Vi utför lungfunktionstester för att diagnostisera astma och KOL. Vi utreder patienter med långvarig hosta och andningsbesvär. Rådgivning vid allergi. Rådgivning vid astma och KOL. Information om egenvård och läkemedelsbehandling vid astma/KOL.

    I de flesta fall behövs remiss via distriktsläkare för att komma till vår mottagning. Men om du har frågor som rör din astma/KOL eller undrar över något annat som rör andningsorganen så får du gärna ringa oss direkt.

    På mottagningen håller vi oss ständigt uppdaterade med nyheter som rör områdena astma och KOL.

   • Målet med besöken på vår mottagning är att du ska få de kunskaper som du behöver för att ha kontroll på din diabetessjukdom. I vårt diabetesteam ingår även läkare.

    På diabetesmottagningen får du bland annat

    • råd och information om kostens och motionens betydelse vid diabetes
    • uppföljning av din diabetes och vid behov medicinjustering
    • lämpliga diabeteshjälpmedel utprovade
    • ditt blodtryck kontrollerat
   • Distriktsläkaren är specialist i allmänmedicin och har bred kunskap om sjukdomar och deras behandling.

    Distriktsläkaren behandlar sjukdomar som inte kräver sjukhusvård, exempelvis diabetes, högt blodtryck, astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom, hjärtsjukdomar, mag-tarmsjukdomar, lätta psykiatriska sjukdomar, till exempel ångest och depression, vissa infektioner, skador och smärttillstånd.

    Vi gör även utredningar och rehabilitering. Vi remitterar även vidare till sjukhus vid behov.

   • På grund av den smittorisk som nu råder har vi stängt öppna mottagningen för drop-in besök. Vi tar endast emot bokade besök.

    Vi hjälper er med sjukvårdande behandling som bland annat såromläggning, blodtryckskontroll, ta bort stygn, utprovning av stödstrumpor och andra sjukvårdsbedömningar.

   • Vi ger dig råd och tips om behandlingsåtgärder och möjligheter till egenvård vid kranskärlssjukdom och hjärtsvikt.

    Vårt arbete går ut på att hjälpa dig att förändra din livsstil och följa upp din sjukdom med regelbundna kontroller. Det är viktigt att du själv kan styra behandlingen och hantera de symtom som uppkommer.

    Vi hjälper även till vid insättning och justering av vissa läkemedel efter samråd med ansvarig läkare.

    • Covid-19 – boka via telefon 010-242 68 90
    • Övrig provtagning – boka tid via telefon 010-242 68 90
   • Har du funderat på att sluta röka eller snusa? Att sluta är en klok satsning på dig själv. En satsning som gör dig friskare, starkare och rikare.

    Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen via 1177 Vårdguiden.
    Telefonnummer 020-840000
    Mån-tor 09:00-20:00
    Fre 09:00-16:00

    Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för hjälp. Rosenlunds tobaksavvänjare är specialistutbildade för att kunna hjälpa dig som vill sluta röka och snusa. Du kan komma till oss utan remiss, fråga efter tobaksavvänjning när du kontaktar vårdcentralen.

    Behandlingen inleds med ett samtal där vi tillsammans går igenom dina aktuella tobaksvanor. Utifrån detta samtal planeras sedan den fortsatta behandlingen.

    Vi diskuterar förberedelser inför tobaksstoppet, abstinensbesvär, nikotinläkemedel, mat, motion och stress. Receptbelagda läkemedel hjälper vi till med då behov föreligger.

   • Vi vaccinerar och ger dig råd och information inför utlandsresa.

   Till toppen av sidan