Bra Liv Nässjö vårdcentral

Skansgatan 9, Nässjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-243 31 70
Öppet idag
 • 07:30 - 16:00Laboratoriet
 • 08:00 - 17:00Vårdcentralen
Telefontid idag
 • 07:30 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre07:30 - 17:00
Öppettider
 • Mån - Fre07:30 - 16:00 Laboratoriet
 • Mån - Fre08:00 - 17:00 Vårdcentralen

Besöksadress:
Skansgatan 9, Nässjö
Län, kommun:
Jönköpings län, Nässjö
Postadress:
Nässjö vårdcentral, Skansgatan 9, 571 81 Nässjö

Det ska vara enkelt för dig att nå Nässjö vårdcentral via ett telefonnummer och ett team, där vi vill ge dig ett gott bemötande och god tillgänglighet till rätt profession i rätt tid. I teamet samarbetar läkare, sköterskor, kurator, psykolog, sjukgymnast, rehab-samordnare och arbetsterapeut för att ge dig den rådgivning, behandling, hälsovård, rehabilitering eller vaccinering som du behöver. I anslutning till vårdcentralen finns laboratorium med provtagning. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning. Nässjö vårdcentral - för ett bra liv.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via närakuternas e-tjänster.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Ålder

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Välkommen att kontakta Bra Liv Nässjö vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-243 31 70. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

 • Du kan boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan eller ringa oss.
  Telefontid; måndag-torsdag klockan 10:30–11:00.

  Till oss kan du vända dig med eller utan en remiss.

  Hos arbetsterapeuten kan du få hjälp med handskador, frakturer, ledbesvär och övriga problem med händer och fingrar. Vi utformar träningsprogram samt ger ergonomiska råd, behandling och uppföljning. Vid behov tillverkas eller utprovas färdiga ortoser (stödförband) för att ge stöd vid olika problem i händer och fingrar.

  Arbetsterapeut ingår i minnesteamet som vid behov gör demensutredningar och uppföljningar av tidigare demensutredningar. Upplever du eller din anhörig att minnet börjar svikta så hör av dig.

  Vi samarbetar med vårdcentralens övriga verksamheter, sjukhusvården, kommunen, närstående och övriga vårdgivare. Etablerad samverkan finns med Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

  Hjälpmedel och bostadsanpassningar får du hjälp med av kommunen. Kommunens arbetsterapeuter når du via kommunens telefonväxel. 

 • Telefontid måndag-fredag 8.00-17.00 (röstbrevlåda)

  Till oss kan du vända dig för rådgivning om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Vi kontrollerar även din lungfunktion. Hos astmasjuksköterskan får du får lära dig hur du kan hantera din astma eller KOL-sjukdom. Du får råd och tips kring medicinering. Astmasköterskan kallar dig även för årliga kontroller.

 • Telefontid måndag-fredag 11.00–12.00
  Du kan även boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan.

  Våra specialistutbildade diabetessköterskor hjälper och stöttar dig att behandla din diabetes med rådgivning och information kring kost, motion, läkemedel och lämpliga hjälpmedel. 

  Vi registrerar dina besök i Nationella Diabetesregistret NDR som är ett kvalitetsregister som används för att utveckla och säkra diabetesvårdens kvalitet. På diabetesmottagningen utför vi även 24-timmars blodtrycksmätning och följer upp blodtrycket hos diabetespatienter. Du som har diabetes kan få stöd och hjälp från fotvårdsterapeut.

  Du kan söka mer information om diabetes på 1177.se.

 • Du kan boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan eller ringa oss.
  Telefontid måndag-fredag 08:00-17:00

  Distriktsläkarmottagningen erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning. Mottagningen arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning.

  Våra läkare på distriktsläkarmottagningen är specialister i allmänmedicin eller AT-/ST-läkare. Vi har tillsammans många års erfarenhet av svensk primärvård.

  Vi strävar alltid efter en hög läkarkontinuitet, det vill säga att du så långt som möjligt får träffa en och samma läkare vid varje besök.

 • Du kan boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan eller ringa oss.
  Telefontid måndag-fredag 08:00-17:00

  Våra specialistutbildade sjuksköterskor ger dig råd och stöd när det gäller din hälsa, både via telefon eller vid besök hos oss. Här utförs bland annat blodtryckskontroller, borttagning av stygn, injektioner, omläggning av sår, utprovning av hjälpmedel vid urinläckage (inkontinens) och utprovning av stödstrumpor. 

 • Välkommen att kostnadsfritt och utan att boka tid kontrollera ditt blodtryck på egen hand i vårt hälsorum.
  Öppet måndag - fredag 08:00-17:00

  Hälsorummet som finns i entrén vid vårdcentralen. Här kan du själv kontrollera ditt blodtryck, mäta längd och vikt.  Dina resultat skriver du på en lapp som du lägger i den låsta brevlådan i hälsorummet.  Specialistutbildad sjuksköterska tömmer brevlådan dagligen och kan vid behov kontakta dig för uppföljning.

   

  • Provtagning - boka tid via e-tjänsten "Boka tid" ovan. 
  • Provtagning covid-19
   Endast personal inom sjukvård och äldreomsorg, samt patienter som hänvisats av läkare. 

   Hämta provtagningskit vardagar klockan 08:00-11:00,
   Nässjö vårdcentrum, ca 50 m till vänster från huvudingången. 

   Efter provtagningen ska den lilla påsen med provrör och lappen med personuppgifter lämnas i brevlåda på platsen där ditt kit hämtades, senast klockan 14:00 samma dag.

 • Psykosociala enheten erbjuder lösningsfokuserade samtal och terapisamtal för hantering och bearbetning av svårigheter och problem i livet som påverkar din livskvalité. Det kan vara kriser, stress, psykosomatiska reaktioner, nedstämdhet eller ångest. Vi kan hjälpa till genom samtal och konsultation. Du behöver ingen remiss för att komma till oss utan det du behöver göra är att ringa till oss på ovanstående telefonnummer. Telefontid meddelas när du ringer telefonnumret.

  Vi kan erbjuda KBT online vid problem med ångest, depression, stress eller sömnproblem.

 • Telefontid meddelas när du ringer.
  Du kan också boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan.

  Till sjukgymnastiken kommer du som behöver anpassad träning och behandling på grund av sjukdom, skador eller smärta. Det kan vara smärtor i muskler, leder, rygg, nacke och övriga kroppen, rehabilitering, stroke, neurologiska sjukdomar, huvudvärk, migrän, yrsel, stressrelaterade symtom eller andningsrelaterade besvär. Tillsammans med dig bedömer och planerar vi din behandling och åtgärder. Ger information, råd och stöd om god egenvård. Utarbetar vård- och rehabiliteringsplaner.

 • Du kan boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan eller ringa oss.
  Telefontid måndag-fredag 08:00-17:00

  Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen via 1177 Vårdguiden.
  Telefonnummer 020-840000
  Mån-tor 09:00-20:00
  Fre 09:00-16:00

  Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för hjälp med tobaksavvänjning. Vår specialistutbildade sköterska på mottagningen hjälper dig med målsättning, samtal, telefonuppföljningar och läkemedel vid behov.

 • Under sommaren är vår vaccinationsmottagning stängd. Vid behov av vaccination kan du boka tid för detta via Bra Liv nära A6, i Jönköping. 

  Du kan boka din tid genom att logga in på e-tjänsterna ovan eller ringa oss.
  Telefontid måndag-torsdag 08:00-10:00 

  Du kan ringa och boka tid för vaccination inför din utlandsresa, men även få allmänna råd angående alla sorters vaccinationer.

   

 • Adress: Ådalagatan 4, 570 21 Malmbäck

  Tidsbeställning måndag-fredag 08:00-17:00 via Bra Liv Nässjö vårdcentral 010-243 31 70

  Öppettider:
  Läkarmottagning för bokade tider 08:00-16:00 vissa torsdagar
  Provtagning tisdagar och torsdagar 08:00-10:00.

  Distriktsläkarmottagningens filial i Malmbäck erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning. Våra läkare på distriktsläkarmottagningens filial är specialister i allmänmedicin eller AT-/ST-läkare. Vi har tillsammans många års erfarenhet av svensk primärvård.

  Vi strävar alltid efter en hög läkarkontinuitet, det vill säga att du så långt som möjligt får träffa en och samma läkare vid varje besök.

Till toppen av sidan