Bra Liv Bodafors vårdcentralsfilial i Malmbäck

Ådalagatan 4, Malmbäck

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–17.00
Tisdag07.30–17.00
Onsdag07.30–17.00
Torsdag07.30–17.00
Fredag07.30–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagStängt
Tisdag07.30–09.15Laboratoriet
Tisdag10.00–12.00Sköterskemottagning
OnsdagStängt
Torsdag07.30–09.15Laboratoriet
FredagStängt
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Ådalagatan 4, Malmbäck
Län, kommun:
Jönköpings län, Nässjö
Postadress:
Bra Liv Bodafors, vårdcentralsfilial i Malmbäck, Ådalagatan 4, 571 68 Malmbäck

Distriktsläkarmottagningens filial i Malmbäck erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning. Våra läkare på distriktsläkarmottagningens filial är specialister i allmänmedicin eller AT-/ST-läkare.

Vi strävar alltid efter en hög läkarkontinuitet, det vill säga att du så långt som möjligt får träffa en och samma läkare vid varje besök.

Driftsform: Region

Bra Liv Bodafors vårdcentralsfilial i Malmbäck är en filial till Bra Liv Bodafors vårdcentral. Flera av våra mottagninger finns på Bra Liv Bodafors vårdcentral. 

 • Här kan du söka vård digitalt eller ställa administrativa frågor till oss. Du får svara på frågor om dina symtom och får antingen råd om vad du kan göra själv eller chatta med vårdpersonal. Vid behov kan chatten övergå till ett videosamtal, röstsamtal eller att du får ett bokat besök. Du kan söka vård både för dig själv och som vårdnadshavare för barn från 1 år och fram till att barnet fyller 13 år.

  Du kan påbörja ditt ärende och svara på de förberedande frågorna när som helst under dygnet. Chatten med vårdcentralen är öppen vardagar klockan 08:00-16:30.

  1177 direkt - Bra Liv Bodafors vårdcentralsfilial i Malmbäck

  Läs mer om 1177 direkt

 • Mottagningen finns på Bra Liv Nässjö vårdcentral. 

  Telefontid: Måndag - fredag kl 08:00-09:15

  Vi hjälper dig att komma tillbaka till en fungerande vardag efter sjukdom eller olycka, eller att leva väl med ett medfött handikapp. Vi jobbar också förebyggande för att förhindra ohälsa.

  Hos arbetsterapeuten kan du få hjälp med handskador, frakturer, ledbesvär och övriga problem med händer och fingrar. Vi utformar träningsprogram samt ger ergonomiska råd, behandling och uppföljning. Vid behov tillverkas eller utprovas färdiga ortoser (stödförband) för att ge stöd vid olika problem i händer och fingrar.

   Arbetsterapeut ingår i minnesteamet som vid behov gör demensutredningar och uppföljningar av tidigare demensutredningar. Upplever du eller din anhörig att minnet börjar svikta så hör av dig.

   Vi samarbetar med vårdcentralens övriga verksamheter, sjukhusvården, kommunen, närstående och övriga vårdgivare. Etablerad samverkan finns med Försäkringskassa och Arbetsförmedling.

  Hjälpmedel och bostadsanpassningar får du hjälp med av kommunen. Kommunens arbetsterapeuter når du via kommunens telefonväxel

 • Mottagningen finns på Bra Liv Bodafors vårdcentral

  Telefontid måndag-fredag kl. 8.00–17.00.

  Till oss kan du vända dig för rådgivning om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Vi kontrollerar även din lungfunktion. Hos astmasjuksköterskan får du lära dig hur du kan hantera din astma eller KOL-sjukdom. Du får råd och tips kring medicinering. Astmasköterskan kallar dig för årliga kontroller.

 • Mottagningen finns på Bra Liv Bodafors vårdcentral

  Telefontid måndagar och onsdagar 8.00–16.30.

  Vi ger dig råd och information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

 • Mottagningen finns på Bra Liv Bodafors vårdcentral.

  Distriktsläkaren behandlar lättare skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård och rehabilitering.

 • Mottagningen finns på Bra Liv Bodafors vårdentral 

  Vi ger dig råd och hjälp gällande din hälsa och vård, antingen via telefon eller vid besök på vårdcentralen.

 • Vår verksamhet är till för alla åldrar och inrymmer ett brett spektrum av insatser vi kan göra för dig som har problem i muskler och leder. 

  Vårt arbete innefattar bland annat:

  • Att undersöka och bedöma
  • Att ställa funktionsdiagnos
  • Att ge information, råd och stöd, god egenvård
  • Att vid behov behandla
  • Att handleda och utbilda
  • Att utarbeta vård- och rehabiliteringsplaner
  • Att förebygga ohälsa 
 • Boka tid via e-tjänsten "Boka tid", eller ring till Bra Liv Bodafors vårdcentral 010 243 37 00

  Öppettider laboratoriet Malmbäck: 

  • Tisdag kl. 7:30-9:15
  • Torsdag kl. 7:30-9:15

  Öppettider laboratoriet på Bra Liv Bodafors vårdcentral:

  • Måndag – torsdag kl. 07:30–15:30
  • Fredag kl. 07:30–10:00
 • Mottagningen arbetar med psykosociala bedömningar, rådgivning och samtalsbehandling vid psykisk ohälsa, som inte kräver specialistpsykiatri.

 • Till oss kan du vända dig om du vill ha hjälp med att sluta röka eller snusa.

  Det är aldrig för sent att sluta röka. Kroppen börjar återhämta sig nästan omedelbart när du gör ett rökstopp. Det viktigaste för dig som planerar att sluta röka, är att du själv verkligen vill.

  Läs mer om att sluta röka på 1177 

 • Vaccination inför resor. Ring våra sjuksköterskor för råd och tidsbeställning för vaccination inför din utlandsresa.

  Under hösten erbjuder vi kostnadsfri influensavaccination för dig över 65 år eller som har någon hjärt/kärl- och lungsjukdom. 

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

Vårdcentralen har endast öppet helgfria dagar. När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna Närakuter. Du når Närakuten på telefon genom att ringa 1177.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Till toppen av sidan