Bra Liv Bankeryd vårdcentral

Sjöåkravägen 18, Bankeryd

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–17.00
Tisdag07.30–17.00
Onsdag07.30–17.00
Torsdag07.30–17.00
Fredag07.30–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.45–15.30Provtagning
Måndag08.00–17.00Vårdcentralen
Tisdag07.45–15.30Provtagning
Tisdag08.00–17.00Vårdcentralen
Onsdag07.45–15.30Provtagning
Onsdag08.00–17.00Vårdcentralen
Torsdag07.45–15.30Provtagning
Torsdag08.00–17.00Vårdcentralen
Fredag07.45–15.30Provtagning
Fredag08.00–17.00Vårdcentralen
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Sjöåkravägen 18, Bankeryd
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Box 83, 564 22 Bankeryd

På Bra Liv Bankeryd vårdcentral får alla ett gott bemötande på lika villkor. Vårt mål är att erbjuda dig snabb tillgång till vård av högsta kvalitet med hjälp av välutbildad personal. Vi arbetar tillsammans på att relationen med dig grundar sig på omtanke, helhetssyn och kvalitet.

På Bra Liv Bankeryd vårdcentral finns bl a specialistläkare i allmänmedicin, sjuksköterskor/ distriktssköterskor, sjukgymnaster, vårdadministratörer, arbetsterapeut, rehabiliteringssamordnare och legitimerade psykologer. Vi har vårdteam för diabetes, högt blodtryck/hjärtsvikt, astma/KOL, rehabilitering samt vaccinationsmottagning. I samma byggnad finns laboratorium, apotek, BVC, Kvinnohälsovård samt Folktandvården.

Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Utifrån behov samverkar vi med den specialiserade vården, kommunal vård och andra instanser i samhället.

Driftsform: Offentlig drift

Driftsform: Region

Välkommen att kontakta Bra Liv Bankeryd vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon, 010-242 38 00. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider ser du nedan.

 • Här kan du söka vård digitalt eller ställa administrativa frågor till oss. Du får svara på frågor om dina symtom och får antingen råd om vad du kan göra själv eller chatta med vårdpersonal. Vid behov kan chatten övergå till ett videosamtal, röstsamtal eller att du får ett bokat besök. Du kan söka vård både för dig själv och som vårdnadshavare för barn från 1 år och fram till att barnet fyller 13 år.

  Du kan påbörja ditt ärende och svara på de förberedande frågorna när som helst under dygnet. Chatten med vårdcentralen är öppen vardagar klockan 08:00-16:30.

  1177 direkt - Bra Liv Bankeryd vårdcentral

  Läs mer om 1177 direkt

 • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

  Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

  Gå till appen

  Läs mer om Bra Liv nära

 • Kontakta oss genom att ringa och tala in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

  Vi stödjer dig som på grund av skada eller sjukdom har svårt att klara ditt dagliga liv. Våra åtgärder förebygger, förbättrar eller kompenserar nedsatt förmåga att utföra vardagsaktiviteter.

 • Vi ger råd om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och allergi och tips om medicinering. Vi gör även kontroller av lungfunktionen.

  På vår Astmamottagning lär vi dig hur du kan hantera din astma. Du får råd och tips kring medicinering.

 • För dig som diagnostiserats med högt blodtryck (hypertoni) finns en tidsbokad blodtrycksmottagning. Där kan du får råd, information och uppföljning av ditt blodtryck.

  Du kan också kostnadsfritt kontrollera ditt blodtryck i vårt hälsorum när det passar dig.

 • På diabetesmottagningen ger vi dig råd, information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

 • Telefontid måndag-fredag 07:30-17:00.

  Distriktsläkarmottagningen erbjuder rådgivning, behandling och omvårdnad av skador och sjukdomar som inte kräver sjukhusvård.

 • På distriktssköterskemottagningen får du råd och stöd om egenvård. Distriktssköterskan utför vissa behandlingar och bedömningar.

 • Boka tid via e-tjänsten "Boka tid" ovan.

 • Vi gör psykosociala bedömningar, funktionsbedömningar, ger råd, stödsamtal och samtalsbehandling. De som kommer till oss har till exempel akut kris, ångest, depression, utmattning och stressproblematik. Teamet består av två legitimerade psykologer och en PTP-psykolog.

  Kontakta oss genom att ringa och tala in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

 • Kontakta oss genom att ringa och tala in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

  Rehabkoordinator är en resurs på vårdcentralen för patienter som är i riskzonen att bli sjukskrivna eller är sjukskrivna, i syfte att underlätta för patienten att återgå i arbete/arbetssökande eller vara kvar i arbete.

  Rehabkoordinatorn arbetar nära din läkare och övrig personal på vårdcentralen. Samarbetar även med Försäkringskassan, arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och vid behov även med Socialtjänsten.

 • Till sjukgymnastiken kommer du som behöver anpassad träning och behandling på grund av sjukdom, skador eller smärta. Det kan vara smärtor i muskler, leder, rygg, nacke och övriga kroppen, rehabilitering, stroke, neurologiska sjukdomar, huvudvärk, migrän, yrsel, stressrelaterade symtom eller andningsrelaterade besvär. Tillsammans med dig bedömer och planerar vi din behandling och åtgärder. Ger information, råd och stöd om god egenvård. Utarbetar vård- och rehabiliteringsplaner.
  Du kan söka med eller utan remiss.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

Vårdcentralen har endast öppet helgfria dagar. När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna Närakuter. Du når Närakuten på telefon genom att ringa 1177.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Du kan välja att tillhöra en mottagning. Det kallas att lista sig. Du kan byta mottagning högst två gånger på ett år.

Här kan du läsa om vår tillgänglighet och vad andra patienter tycker om oss.

TILLGÄNGLIGHET

Medicinsk bedömning av legitimerad vårdpersonal inom tre dagar

Här visas andelen medicinska bedömningar av en legitimerad vårdpersonal inom tre dagar.

Statistik för den här mottagningen: 90%

Genomsnitt för Jönköpings län: 91%

Genomsnitt för Sverige: 88%

OMDÖMEN

Skulle du rekommendera vårdcentralen till någon annan?

Här kan du se andelen patienter som kan tänka sig att rekommendera vårdcentralen.

Omdömet för den här mottagningen: 81%

Genomsnitt för Jönköpings län: 80%

Genomsnitt för Sverige: 79%

Till toppen av sidan