Behandlingsenhet Vågen Umeå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå

Vi är en enhet som bedrivs dagtid fem dagar i veckan. Här arbetar ett team bestående av skötare, sjuksköterska, kurator och psykolog. Enheten har även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut.


Vi är en kompletterande behandlingsverksamhet som samverkar med psykiatriska klinikens öppenvårdsmottagningar samt övriga vårdgrannar. Vi vänder oss till patienter mellan 18-30 år med ett uttalat direkt självskadebeteende som bedöms ha nytta av förstärkt färdighetsbaserad behandling.


Vi bedriver en förstärkt dialektisk beteendeterapi (DBT)/kognitiv beteendeterapi (KBT) behandling och vi följer de nationella rekommendationerna för bemötande och behandling av självskadebeteende. I behandlingsprogrammet ingår bland annat gruppverksamhet och individuella samtal.

Vi är en hbtq-diplomerad verksamhet. Hbtq-diplomering innebär att vår personal fått kunskap om hbtq-personers livsvillkor samt hur normer kring kön och sexualitet påverkar hälsa och bemötande. Längst ner på sidan under rubriken Läs mer finns mer information om Region Västerbottens hbtq-diplomerade verksamheter.

Driftsform

Driftsform: Region

Till toppen av sidan