Barntraumateam, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken ViN

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-105 93 52

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån-Fre08:00 - 16:30
  Besöksadress:
  Vrinnevisjukhuset, Norrköping
  Län, kommun:
  Östergötlands län, Norrköping
  Postadress:
  Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping
  • Barntraumateamet är en verksamhet som tillhör Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken och finns placerat på Vrinnevisjukhuset entré 14. Teamet består av en psykolog och en kurator.

   Barntraumateamets främsta uppgift är att stödja barn och ungdomar 0-18 år som drabbats av anhörigs, oftast förälders, plötsliga död i samband med sjukdom, olycksfall, självmord och mord. Vid dessa situationer utsätts barnet/ungdomen för ett trauma. Barnet kan dessutom blivit särskilt traumatiserat genom att själv varit med vid händelsen eller funnit den döde.

   Vid sådana situationer ska Barntraumateamet omedelbart kontakta de drabbade och erbjuda stöd. Stödet kan vara akut krisstöd till de drabbade barnen och ungdomarna såsom hembesök, samtal i familj och enskilt, ansvar för visningar eller medverkan vid bisättningar, stöd inför och efter begravning, hjälp vid återgång till skola/förskola m m.

   I det första mötet hjälper Barntraumateamet till med samtal om vad som har hänt och med att förbereda för närmaste tiden. Teamet redogör för normalreaktioner vid trauman samt informerar om olika sätt att hantera den uppkomna situationen.

   Telefonnummer till Barntraumateamet:

   Lena Liedholm, psykolog 010 - 104 20 88

   Katarina Zetterström, kurator 010 - 104 45 30

  Barntraumateamets främsta uppgift är att stödja barn och ungdomar 0-18 år som drabbats av anhörigs, oftast förälders, plötsliga död i samband med sjukdom, olycksfall, självmord och mord.

  Information till patienter

  Remisskrav

  Nej

  Driftsform

  Driftsform: Region