Barnavårdscentralen Familjecentralen Samovaren, Malmö

Svenshögsvägen 6, Arlöv

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

040-623 42 65

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Tor08:00 - 16:00
   • Fre08:00 - 15:00

   Öppettider

   • Mån - Tor08:00 - 16:00
   • Fre08:00 - 15:00
   Besöksadress:
   Svenshögsvägen 6, Arlöv
   Län, kommun:
   Skåne län, Burlöv
   Postadress:
   BVC Samovaren, Svenshögsväg 6, 232 38 Arlöv
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17532
   Barnavårdscentralen Samovaren

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.


   Vi är en del av Familjecentralen Samovaren. Förutom barnavårdscentral finns öppen förskola, social rådgivare och mödrahälsovård.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

   • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

    Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:
    Familjecentralen Samovaren

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

    För att stärka er i föräldrarollen erbjuder vi olika föräldragrupper, bland annat vägledande samspel (ICDP), som bygger på det positiva samspelet mellan föräldrar och barn.

    Vi erbjuder spädbarnsmassage, tematräffar och riktade föräldragrupper, till exempel på andra språk, för unga föräldrar och pappagrupper.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

   Till toppen av sidan